TMO’nun Ayçiçek yağlarına da zam!

TMO’nun Ayçiçek yağlarına da zam!
Diyarbakır TMO Satış Ofisi’nde 92,50 TL’den satılan Ayçiçek yağları yarından itibaren Tarım Kredi Kooperatif Market'inde 129 TL’den satışa sunulacak....
Diyarbakır TMO Satış Ofisi’nde 92,50 TL’den satılan Ayçiçek yağları yarından itibaren Tarım Kredi Kooperatif Market'inde 129 TL’den satışa sunulacak. TMO daha önce sattığı ürünlerin satışını ise sürdürecek

Diyarbakır’da, Tarım Kredi Kooperatif Market’in ilk şubesi hizmete girerken, daha önce TMO Satış Ofisi’nde satılan sıvı yağlar ise artık bu marketlerde satışa sunulacak. Sur Ajans’ta yer alan habere göre Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Satış Ofisi’nde 92,50 TL’ye satışa sunulan sıvı yağlar yoğun talepten kaynaklı kısa sürede tükenmişti. Haftalardır gelmesi beklenen sıvı yağlar ise Diyarbakır’da, Tarım Kredi Kooperatif Market’inin açılmasıyla artık TMO’da satılmayacak. TMO daha önce sattığı ürünlerin satışını ise sürdürecek.

TMO Satış Ofisi’nde artık Ayçiçek yağı satılmayacak

Kredi Kooperatif Market’inin bulunduğu yerlerde TMO’dan Ayçiçek yağı satışının yapılmayacağını ifade eden yetkililer, 28 Mart (yarın) itibariyle sıvı yağların 129 TL’ye Tarım Kredi Kooperatif Market’inde satılmaya başlanacağını belirtti. Toprak Mahsulleri Ofisi amblemli Ayçiçek yağları yarından itibaren önceki fiyata göre 36,50 TL farkla Tarım Kredi Kooperatifi Market’te satışa sunulacak. Tarım Kredi Kooperatifi amblemli Ayçiçek yağların ise 155 TL’den satışı sürüyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde ve internet üzerinden PTT AVM’de Ayçiçek yağlarının satışı da 129 TL’den yapılacak.

Diyarbakır’da Tarım Kredi Kooperatif Market açılışı

Tarım Kredi Kooperatif Market, Diyarbakır’da ilk mağazasını Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Yıldız, Malatya Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Erdinç Dişoğlu, şirket ve kooperatif yetkilileri ile vatandaşların katılımıyla 18 Mart’ta açmıştı.

‘Diyarbakır’da yılsonuna kadar 28 markete ulaşmış olacağız’

Vali Karaloğlu, “Tedarik zinciri ve üretimdeki sorunu fırsata çeviren, stokçuluk yapan karaborsacılarla mücadele ediyor. Bütün derdimiz bu oluşan olumsuzluktan vatandaşımızın en az şekilde etkilenmesi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin sahibi, patronu çiftçidir. Yıllardır çiftçimizin hem finansmana erişmesi hem de tarımsal araç gereç ile ürünü uygun fiyata satma garantisi noktasında çiftçinin yanında durmaya devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatifleri artık yeni bir vizyonla Türkiye’de özellikle gıdada fiyat istikrarını sağlama ve gıda fiyatını regüle etme noktasında çok önemli bir fonksiyonu sağlayacak. Diyarbakır’da ilk hedef 10 market ama yılsonuna kadar 28 markete ulaşmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye genelinde Tarım Kooperatif Market sayı 800’ün üzerine çıkmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.