Tavan fiyat 15 bin TL; Bankalardan EYT'liler için promosyon çalışması

Tavan fiyat 15 bin TL; Bankalardan EYT'liler için promosyon çalışması
İlk maaşlarını Nisan ayında alacak olan EYT’liler için promosyonlar için hazırlıklara başlandı. Bankalarda 15 bin liraya kadar promosyon verilmesi gündemde.   Emekllikte...

İlk maaşlarını Nisan ayında alacak olan EYT’liler için promosyonlar için hazırlıklara başlandı. Bankalarda 15 bin liraya kadar promosyon verilmesi gündemde.

Emekllikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin yasalaşması ile beraber 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik hakkı elde edecek. Bankaların müşteri kazanmak için çeşitli kampanyalar yürütürken, emekli promosyonları için de çalışmalara hız verildi

E-DEVLET'TEN BAŞVURULARA DİKKAT EDİN

Ekonomist Muhammet Bayram, “Öncelik olarak bankalara gidip promosyon pazarlığı yapın, kim ne kadar yüksek promosyon verirse o bankayla anlaşın. E-devlet üzerinden yapılan başvuruda buna dikkat edin” dedi.

15 bin liraya kadar promosyon ödemeleri söz konusu olduğu belirten CNN Türk'e verdiği mülakatta şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası'nın bankalara getirmiş olduğu regülasyonlarla beraber döviz mevduatının TL mevduatını geçmesiyle birlikte bankalar ekstra maliyetlere katlanıyorlar. Ekstra devlet tahvili almak, zorunlu karşılık ayırmak durumunda kalıyorlar.

Bu nedenden dolayı özel bankalar TL mevduat bulma arayışındalar. Bunun sebebi Merkez Bankası'nın uyguladığı regülasyonlara tabi olmamak içindir.

PAZARLIK EDİN

Vatandaşlarımızın promosyon için pazarlık yapmaları gerekiyor. Burada bankalar promosyon ödemelerini başvurudan hemen sonra yapıyor ancak ilk önce banka hesabına emekli maaşının yatması lazım. Emekli maaşı yatmadan promosyon ödemesi olmuyor.

Emekliler istediklerinde banka değiştirebilirler ama geçirdikleri gün sayısı kadar promosyon ödemeliler. Diyelim ki emekliler 3 yıllık anlaşma yaptı, 6 ay geçtiyse 2.5 yılını ödemek durumundadırlar. Emekliler banka promosyonlarını bu aşamalardan geçerek tamamlayabilirler." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.