Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatıyor!

Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatıyor!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçilere müjde niteliğinde bir duyuru yaptı. Bakan Yumaklı, toplamda 1 milyar 479 milyon 141 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına bugün itibarıyla aktarılacağını sosyal medya hesabından açıkladı.

Bakan İbrahim Yumaklı, bu büyük destek paketinin detaylarını paylaştı. Buna göre, çeşitli kalemlerde sağlanacak ödemeler şu şekilde olacak:

Bitkisel Ürün Sigorta Desteği: Çiftçilerin tarımsal ürünlerini güvence altına almak amacıyla 1 milyar 200 milyon liralık sigorta desteği sağlanacak.

Büyükbaş Hayvan (Besi) Desteği: Hayvancılık faaliyetlerinde bulunan çiftçiler için 175 milyon 989 bin liralık besi desteği verilecek.

Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: Kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla 81 milyon 101 bin lira yatırım desteği sağlanacak.

Lisanslı Depolarda Ürün Kira, Nakliye ve Analiz Desteği: Ürünlerin depolanması ve nakliyesi gibi lojistik süreçler için 12 milyon 875 bin 62 liralık destek ödemesi yapılacak.

Sertifikalı Tohum Üretim Desteği: Tarımsal verimliliği artırmak amacıyla 8 milyon 324 bin 976 liralık sertifikalı tohum desteği sağlanacak.

Geleneksel Zeytin Bahçelerinin Rehabilitasyonu Desteği: Zeytin bahçelerinin bakımı ve iyileştirilmesi için 850 bin 962 lira destek verilecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.