Şekere de zam yolda

Şekere de zam yolda
TÜRKŞEKER, son dört ayda şekere 11 kez zam yaptı. Böylece şekere son dört ayda yaklaşık yüzde 46 zam gelmiş oldu.

TÜRKŞEKER, mayıs ayı başından buyana kademeli olarak yüzde 30 zam yaptığı şekere ardı ardına iki zam daha yapmaya hazırlanıyor. KDV hariç 24 TL'den sattığı şekerin toptan fiyatını 25 TL'ye çıkaran TÜRKŞEKER, 1 Eylül itibarıyla fiyatı 27 TL'ye yükseltecek. Böylece, 8 Mayıs'ta 18.5 TL bandındaki şekerin fiyatını eylül başında 27 TL'ye çıkaracak olan TÜRKŞEKER, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış olacak.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) tarafından şekere yapılan kademeli zamlar hız kesmeden devam ediyor.

Mayıs ayından bu yana şekere 9 kez zam yapan TÜRKŞEKER, KDV hariç kilogramı 24 TL olan toptan şeker satış fiyatına yüzde 4.2 oranında yeni bir zam daha yaparak fiyatı 25 TL'ye yükseltti.

Kampanya dahilinde indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023'te sona ereceğini duyuran TÜRKŞEKER, yüzde 4.2 zamlı şekilde müşterilerinden ara sipariş ile talep toplamaya başladı. Ancak talebin ne kadarının karşılanacağı bilinmiyor.

Bloomberght’de yer alan habere göre, şeker zammı bununla sınırlı değil.

TÜRKŞEKER 'in duyurusuna göre, indirimin 31 Ağustos'ta sona ermesinin ardından 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kilogram fiyatı indirimsiz olarak KDV hariç 27 TL'den satılacağı anlaşılıyor. Bu da aslında 10 gün içerisinde şekere yüzde 8 oranında yeni bir zammın yapılacağı anlamına geliyor.

Böylece, son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılmış olacak. Bir başka deyişle, 8 Mayıs'ta 18.5 TL bandındaki şekerin fiyatını Eylül başında 27 TL'ye çıkartacak olan TÜRKŞEKER, şekere son 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam yapmış olacak. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.