Motorin rekor kırdı: Diyarbakır’da motorin 43 lirayı geçti

Motorin rekor kırdı: Diyarbakır’da  motorin  43 lirayı geçti
Petrol fiyatları ve döviz kurundaki dalgalanmalar durmak bilmiyor. Motorine dün gece yapılan zammın ardından motorin litre fiyatı rekor kırdı İşte Diyarbakır'da güncel fiyatlar...

Mesut ASLAN/YENİGÜN HABER – Motorinin litresine 30 Ocak salı gününün (dün gece) geçerli olmak üzere 1,15 lira zam yapıldı. Motorine son olarak geçen hafta 1.15 TL, benzine 1 TL 46 kuruş zam yapılmıştı.

Motorinin litresine dün geceden geçerli olmak üzere litre fiyatına 1,40 lira zam yapıldı. Zam ile birlikte Diyarbakır’da motorin litre fiyatı 43,24 Liraya yükseldi. Benzin ve LPG için şimdilik zam söz konusu değil.

Zam sonrası Diyarbakır’da güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

MOTORİN FİYATI 43,24

BENZİN FİYATI 39.98

LPG FİYATI 20,28

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS’E SUÇ DUYURUSU
EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı

Kaynak:Mesut Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.