Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanıyor. Toplantı, saat 14.00'te başlayacak ve yılın 6'ncı faiz kararı bu toplantıda açıklanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak. Toplantı, saat 14.00'te başlayacak ve yılın 6'ncı faiz kararı bu toplantıda belli olacak. Banka, geçtiğimiz yılın haziran ayından bu yana sıkı para politikası uyguluyor ve en son mart ayında politika faizini yükseltmişti. Nisan ve mayıs aylarında ise politika faizi sabit bırakılmıştı.

Faiz kararının detayları ve beklentiler

Ekonomistlerin beklentilerine göre, TCMB'nin politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Ekonomistlerin medyan değeri, faizin sabit bırakılacağı yönünde oldu ve tüm ekonomistler bu görüşü paylaşıyor. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı da yüzde 50 olarak hesaplandı. Beklentilerini paylaşan ekonomistlerden 3'ü yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, 1'i yüzde 47,5, 1'i yüzde 45, 1'i yüzde 44 ve 2'si yüzde 40 olacağını öngördü.

Ekonomistlerin yıl sonu beklentileri

Bu toplantının sonucu, Türkiye'nin ekonomik politikaları ve piyasa koşulları üzerinde önemli bir etki yaratacak. Ekonomistler, TCMB'nin faiz kararlarının, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtiyor. Yıl sonuna kadar yapılacak diğer Para Politikası Kurulu toplantılarında da benzer politikaların sürdürülmesi bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.