Memur maaşında anlaşmaya varılamadı! Gözler Hakem Kurulu'nda

Memur maaşında anlaşmaya varılamadı! Gözler Hakem Kurulu'nda
Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamazken, taraflar 11 hizmet kolunun tamamında anlaşma sağladı.

Memur ve emeklinin 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere süreci tamamlandı. Alınan kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “2024 ve 2025 yıllarını kapsayan mali ve sosyal haklarını içeren görüşmelerimizin kısmi de olsa uzlaşmayla sonuçlanmasından duyduğum memnuniyeti tekrar ifade etmek isterim” sözleriyle açıkladı.

Memur ve emeklilerin zam pazarlığında uzlaşma sağlanamadı. Memur-Sen’in genele ilişkin tüm talepleri hakeme gidiyor. 11 hizmet kolunun taleplerinde ise mutabakata varıldı.

1 Ağustos’ta başlayan görüşmelerde ilk zam teklifinin verildiği 14 Ağustos’ta pazarlık sürecine geçildi. Kamu İşveren Heyeti'nin verdiği ilk teklif memurları memnun etmeyince, 17 Ağustos’ta ikinci teklif geldi. 2024 yılı için yüzde 15 + yüzde 10, 2025 yılı için ise yüzde 6 + yüzde 5 teklif yapıldı. Ancak Memur-Sen bu teklifi de reddetti. Üçüncü teklifin verilmesi beklenen 22 Ağustos’ta yeni teklif gelmedi.

Taraflar saat 20.30'da masaya oturdu. Yaklaşık 8 saat süren toplantıdan kısmi uzlaşı çıktı. 6 buçuk milyon memur ve emeklinin beklediği zam oranında uzlaşılamadı. Karar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na kaldı.

MEMURLARIN HANGİ TALEPLERİ HAKEM KURULUNA GİDECEK?

+ 7.650 TL'LİK KİRA YARDIMI

+ GELİR VERGİSİNİN %15'E SABİTLENMESİ

+ 8.077 TL SEYYANEN ZAMMIN EMEKLİLERE DE VERİLMESİ

+ HER İKİ YIL İÇİN %10'LUK REFAH PAYI

+ BAYRAM İKRAMİYESİ

+ 1. DERECE KAMU GÖREVLİLERİNE 3600 EK GÖSTERGE

Memurların zam oranı dışında sosyal anlamda da talepleri vardı. 7 bin 650 liralık kira yardımı, gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi, 8 bin 77 TL’lik seyyanen zammın emeklilere de verilmesi, birinci derece kamu görevlilerinin ek göstergesinin 3600 olması gibi taleplerin hepsi Hakem Kurulu'na kaldı.

26 Ağustos’a kadarki 3 günde Hakem Kurulu belirlenecek ve belirlenen kurul, maddeleri görüşmeye 26 Ağustos’ta başlayacak. 11 üyeden oluşan kurul, oy çokluğu ile karar alacak ve kurulun kararına itiraz yapılamayacak. Hakem Kurulu kararını 31 Ağustos'ta açıklayacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.