‘İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli’
Hükümete “Geçim İttifakı” çağrısı yapan SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir. Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır” dedi
YENİGÜN HABER - Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunun tarihi Ulu Camii önünde basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, hükümete ekonomik anlamda başarısız olunduğunu ve bu noktada "Geçim İttifakı" acil eylem planlarını önerdi.
‘İnsanımızın dertleri katlanarak artıyor’
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve partililerin katıldığı basın açıklamasını okuyan Bozan "Hepimizin gördüğü ve yaşadığı gibi ülkemizin, şehrimizin ve insanımızın dertleri her geçen gün katlanarak artmaktadır. İktidarın yıllardır uyguladığı yanlış politikaların ve beceriksizliğinin bedelini ne yazık ki hep halkımız ödüyor. Biz Saadet Partisi olarak, ülkemizin ve vatandaşımızın, sorunlarını konuşuyor, iktidarın yanlış politikalarını dillendirirken çözüm yollarını da gösteriyoruz” dedi.
Hükümete öneriler
“Geçim İttifakı” acil eylem planı çerçevesinde iktidara önerilerde bulunan Bozan, "İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir. Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır. Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir. Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli; katılım yapıları oluşturulmalıdır. Esnafımıza acilen Sicil Affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır” diye konuştu.
‘Bunaltıcı bürokratik engeller kaldırılmalı’
Bozan, "İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır. Kredi kartı faiz oranları kaldırılmalı; yerli mal alımına teşvik edilmelidir. Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır. Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır. Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle faizsiz bir fon oluşturulmalıdır. Yandaş büyük şirketlerin vergilerinin silindiği gibi, küçük esnafımızın da vergi borçları silinmelidir." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.