İkinci el araç fiyatlarında dikkat çeken düşüş

İkinci el araç fiyatlarında dikkat çeken düşüş
İkinci el otomobil piyasasında haksız fiyatlara verilen cezalar sonrası dikkat çeken düşüşler yaşandı.

İkinci el araç fiyatlarında son iki yılda yaşanan fahiş fiyat artışı sonrası verilen cezalar fiyatlarda düşüşe neden oldu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 29. Dönem 11. Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada denetlemeler ve gerekli müeyyidelerin kararlılıkla uygulandığını ifade ederek otomotiv piyasasındaki fiyatlara da değindi. Hazirandan sonra alınan önlemleri anımsatan Bolat, “Çip krizi ile başlayan süreçteki sıkıntılar çok büyük ölçüde sona erdi. Sektördeki çürük elmaları ayıklama gayreti içindeyiz” dedi.

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz ay, pazarlama ve satış kısıtlamalarına aykırı işlem tesis eden işletmelere toplam 35 Milyon 110 Bin 527 TL idari para cezası kesildiğini ifade etmişti. Verilen cezalar sonucu ikinci el araç fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı.

Bakanlık ayrıca, bundan sonra da yetkili bayi, oto galeri ve bireysel satıcılar düzleminde fahiş fiyat oluşumuna neden olan uygulamalar ile "6 ay ve 6 bin kilometre" kısıtlamasıyla ilgili yoğun denetimlere devam edeceğini vurgulamıştı (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.