Emekli maaş zammında kök maaş mı esas alınacak?

Emekli maaş zammında kök maaş mı esas alınacak?
Emekliler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözünü ettiği ara zam için 1 Ekim'de Meclis'in açılmasını bekliyor. Zam formülünde, kök maaşın esas alınacağı iddia edildi.

Emeklilere ek zam sözü temmuz ayında yerine getirilmezken, gözler ekim ayına çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD dönüşünde de emeklilerin durumunun farkında olduklarını belirterek, gerekeni yapacaklarını yineledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise hafta içi yaptığı açıklamada, çalışmaları sürdürdüklerini, sonrasında Erdoğan'a sunacaklarını söyledi.

ÇALIŞMADA SONA GELİNDİ İDDİASI

NTV'de yer alan habere göre, bakanlığın çalışmasının ana unsurları netleşmeye başladı. Habere göre, zam düzenlemesinde öncelikle kök maaşlara yoğunlaşıldı. Bu çerçevede en düşük emekli maaşının yukarı çekilmesi gündeme gelebilir.

Bu konudaki çalışmalar, tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine toplantısında görüşülecek. Ardından TBMM'deki süreç başlayacak.

Yasal düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine gelmesi, yılbaşından önce de Genel Kurul'dan geçerek yasalaşması bekleniyor. Erdoğan da konunun 2024'e kalmayacağını ifade etmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.