Eğitim alan hükümlüler günde 15 bin ekmek üretiyor!

Eğitim alan hükümlüler günde 15 bin ekmek üretiyor!
Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumunun fırın atölyesinde, aldıkları eğitimle meslek sahibi olan hükümlü ve tutuklular her gün 15 bin ekmek üretiyor YENİGÜN...
Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumunun fırın atölyesinde, aldıkları eğitimle meslek sahibi olan hükümlü ve tutuklular her gün 15 bin ekmek üretiyor

YENİGÜN HABER - Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından, hükümlü ve tutukluların istihdama yönelik meslek edindirilmeleri ve mevcut mesleklerinin geliştirilmesi amacıyla faaliyetler yürütülüyor. Mesleki eğitim verilen hükümlü ve tutuklular, ülke genelindeki ceza infaz kurumlarındaki atölye ve tesislerde öğrendiklerini uygulama yapma imkânı buluyor. Ayrıca tahliyelerinden sonra suçtan uzak durmaları ve yeniden topluma kazandırılmaları kapsamında verilen eğitimler ile tutuklu ve hükümlülerin meslek sahibi olmaları sağlanıyor.

30 hükümlü eğitim aldı, ekmek üretmeye başladı

Bu kapsamda Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan fırın atölyesinde mesleki eğitim alan 30 hükümlü, vardiyalı olarak çalışarak ekmek üretimi yapıyor. Günde 15 bin ekmek üreten hükümlülerin sağlık ve kaza sigortaları yapılırken, verilen maaşla da hem kendi ihtiyaçlarını karşılamaları hem de aile bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanıyor. Hükümlü ve tutukluların ürettiği ekmekler ceza infaz kurumları, adliyelere ve anlaşma yapılan bazı resmi kurumlara satılıyor.

‘İşyurdu faaliyetleriyle dünyaya örnek olmak istiyoruz’

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Tatlıca, yapılan faaliyetlerle hükümlü ve tutukluları yeniden topluma kazandırmak istediklerini söyledi. Ceza infaz kurumundaki fırında günlük 15 bin ekmek üretimi yapıldığını belirten Kurum Müdürü Tatlıca, hükümlülerin hem meslek öğrendiğini hem de var olan mesleklerini geliştirdiklerini belirterek, "Fırın atölyemizde misyonumuz hükümlü ve tutukluların iş yurdu faaliyetlerine katılımlarını sağlayarak, meslek edindirmek ya da var olan mesleklerini geliştirerek topluma onları yeniden kazandırmak. Hükümlülerin tekrar suç işlemesini engelleyerek, dışarda mesleklerini devam ettirmeleri, ailelerine, devlete ve millete faydalı birey olmasını amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımızla iş yurdu faaliyetinin dünyaya örnek olmasını hedefliyoruz. Hükümlülerimize faydalı olduğumuzda, meslek kazandırdığımızda ve onların güler yüzünü gördüğümüzde biz de mutlu oluyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.