Diyarbakır firmasından büyük yatırım

Diyarbakır firmasından büyük yatırım
Havana Elektronik, eylül ayında temelini atacağı yatırım ile elektrikli küçük ev aletleri üretimine başlayacak. 250 milyonluk yatırım ile İlk etapta 100'e yakın istihdam sağlanacak.

YENİGÜN HABER – Diyarbakır'da, 100'e yakın elektronik ürünler, teknolojik ürünler, spor aletleri ve TV shop ürünleri ithal edip kendi markaları ile e ticaret üzerinden ve toptan satışlarını gerçekleştiren Havana Elektronik Eylül ayında temelini atacağı yatırım ile elektrikli küçük ev aletleri üretimi gerçekleştirecek.

Ekonomim.com’dan Mahir Solmaz’a açıklamalarda bulunan Havana Elektronik firma sahibi Adnan Çiçek, 1999 yılında CD, kasetçilik, bilgisayar ve teknolojik ürünler satışı ve tamiri yaparak ticaret hayatlarına başladıklarını belirtti. Çiçek, 2006 yılına kadar bu alanda faaliyet gösterdiklerini, daha sonra ise ithalat ve e ticaret işine adım attıklarını söyledi.

adnan-cicek-havana-elekronik.jpg
Havana Elektronik firma sahibi Adnan Çiçek

Sattıkları ürünleri yurt dışından getirip kendi markaları olan Havana, Pobo, Raiden ve Tisul adı ile e-ticaret üzerinden iç piyasaya sattıklarını belirten Adnan Çiçek " toptanagel.com internet sitemiz ve diğer yaygın pazar yeri platformlarında bu ürünlerimizin satışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

ÜRETİCİ FİRMA OLMAK İSTİYORUZ

İthalatçi firma olmanın yanı sıra üretici firma olmak istediklerini ve bunun için Karacadağ Organize Sanayi Bölgesinde 8 bin metrekare alan tahsisinin yapıldığını söyleyen Adnan Çiçek " Yatırıma Eylül ayında başlayacağız. 18 ay gibi bir sürede üretime geçmeyi planlıyoruz. Pobo ve Havana markalarımız ile çay- kahve makinası, rondo, smoothi ve buharlı dikey ütü üretimi gerçekleştireceğiz.

Üreteceğimiz ürünlerimizin hammaddelerinin yüzde 70'ini de yine biz üreteceğiz. Örneğin ana kartı kendi yerli yazılımımız üzerinden kendimiz üreteceğiz. Ancak elektrik kablosunu dışarından tedarik edeceğiz. İç pazarın yanı sıra Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere ihracat yapacağız. Tahsis ve yatırım süreçlerinde başta Diyarbakır Valiliğimiz başta olmak üzere ilgili kurumların çok desteğini gördük, teşekkür ediyorum" dedi.

kucuk-ev-aletleri.jpg

250 MİLYONLUK YATIRIM

Yatırım tutarının 250 milyon lira civarında olacağını öngördüklerini sözlerine ekleyen Adnan Çiçek "İlk etapta 100'e yakın insanımıza istihdam sağlayacağız. Daha sonra zamanla yatırımımızı büyüteceğiz. Hedefimiz 5 yılda 30 çeşit ürüne ulaşmak ve istihdamımızıda 1000 kişiye ulaştırmak" ifadesini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.