Dinç: Bu topraklarda neden işsizlik bitmiyor?

Dinç: Bu topraklarda neden işsizlik bitmiyor?
​Herhangi bir siyasi amaç gütmeden sadece vatandaşa hizmet etmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç,...
​Herhangi bir siyasi amaç gütmeden sadece vatandaşa hizmet etmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, GAP projesine dâhil edilen illerdeki işsizlik oranının Türkiye genelindeki işsizlik oranının iki katı olduğunu belirterek, “Bu topraklarda neden işsizlik bitmiyor? Bizim gençlerimiz yaz gelince neden Batı’ya çalışmak için gidip farklı farklı sorunlar ile karşılaşıyor” dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlenen ‘Halk Buluşması’ programında vatandaşlar ile bir araya gelen Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, uyuşturucu ile mücadelede istenilen bir seviyede olmadığı için gençlerin uyuşturucuya bulaştığını söyledi. Karşılıklı konuşmaların yapıldığı buluşmada Dinç, HÜDA PAR olarak yaptıkları çalışmalardan söz ederek halkın kendilerine her türlü sorun ve sıkıntılarının yanında öneri ve eleştirilerini de yapabileceklerini hatırlattı. HÜDA PAR olarak halk ile bir araya gelerek onların sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinlediklerini söyleyen Dinç, bu sorunların çözümü noktasında herhangi bir siyasi amaç gütmeden sadece vatandaşa hizmet etmek için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

‘Uyuşturucu ile istenilen seviyede bir mücadele yoktur’

Diyarbakır’ın uyuşturucuda istenildiği gibi bir seviyede mücadele olmadığına değinen Dinç, artan uyuşturucuyu görmek için çok önemli bir istihbarat bilgisine gerek duyulmadığını ifade etti. Dinç, "Uyuşturucu satanların yerleri bellidir ve bunların yerleri çok kolay bir şekilde tespit edilebiliyor. Bu nedenle uyuşturucu ile mücadelede istenilen seviyede bir mücadele yoktur. Eğer uyuşturucu ile mücadele olsaydı binlerce genç bu halde olmazdı. Uyuşturucu kullananları kendi çocuğumuzmuş gibi düşünmediğimiz müddetçe bu böyle devam edecek. Bizim bunlarla ilgili projelerimiz de vardır. Gençlerin uyuşturucuya bulaşmasının bir sebebi de manevi boşluk ve işsizliktir. Çünkü işi, aşı ve eşi olan bir genç kolay kolay uyuşturucuya bulaşmaz."

‘Bu topraklarda neden işsizlik bitmiyor’

GAP projesine dâhil edilen illerdeki işsizlik oranının Türkiye genelindeki işsizlik oranının iki katı olduğunu vurgulayan Dinç, "GAP projesi 6 Kasım 1989’da kararı alınmış. GAP; Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Adıyaman, Şanlıurfa ve Batman gibi iller bu projede yer alıyor. Bu projenin bitirilmemesi aklımıza şüpheler getiriyor. Saydığımız bu illerdeki işsizlik oranları Türkiye genelindeki işsizlik oranının iki katıdır. Bu topraklarda neden işsizlik bitmiyor? Bizim gençlerimiz yaz gelince neden Batı’ya çalışmak için gidip farklı farklı sorunlar ile karşılaşıyor." dedi. Konuşmasının devamında Dinç, eğitim sistemindeki sorunlar, aile yapısıyla ilgili uygulanan yanlış politikalar, ekonomik durgunluk, yüksek gelen elektrik faturaları, zamlar gibi konular hakkında kendisine iletilen sorulara cevap vererek siyasi partilerin rekabet etmekten çok halkın sorunlarını çözmeye çalışmalarının daha önemli olduğunu vurguladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.