Deprem bölgesindeki öğrencilere 18 bin lira destek

Deprem bölgesindeki öğrencilere 18 bin lira destek
Deprem bölgesinde özel okullardaki 40 bin öğrenciye 12 bin ile 18 bin TL arasında değişen tutarlarda destek sağlanacak

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda öğrenim gören 40 bin öğrenciye 2023-2024 öğretim yılında 12 bin 800 ile 18 bin TL arasında değişen tutarlarda eğitim ve öğrenim desteği sağlanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ortak tebliğine göre, bu kapsamda bölgede özel okullarda eğitim gören; okul öncesi eğitim kurumlarındaki 4 bin öğrenciye 12 bin 800 TL, ilkokullardaki 10 bin öğrenciye 15 bin 400 TL, ortaokullardaki 10 bin öğrenciye 18 bin TL ve ortaöğretimdeki 16 bin öğrenciye 18 bin TL destek sağlanacak.

İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütler ile diğer ilgili hususlar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda belirtilecek. Özel öğretim kurumları kanunu kapsamında eğitim ve öğretim desteğinden faydalananlar destekten yararlanamayacak. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.