Bakan Şimşek: 2023 Enflasyon Hedefi Tutuyor

Bakan Şimşek: 2023 Enflasyon Hedefi Tutuyor
Revize Hedefler Tutuyor: Bakan Şimşek, Ekonomi Programının genel durumunu paylaştı

"Büyüme ve Bütçe Açığı Hedeflerinde Olumlu Gelişmeler: Şimşek'in Açıklamalarıyla Detaylar"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamları açıklandıktan sonra, 2023 yılı ekonomi hedeflerinin programlarıyla uyumlu bir şekilde ilerlediğini ve revize edilen hedeflerin başarıyla tutturulduğunu belirtti. Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Uyguladığımız programın gerçekçi ve tutarlı hedefleri sayesinde öngörülebilirliği artırdık. 2023 yılsonu gerçekleşmeleri programımız ile uyumlu seyrediyor ve revize hedeflerimizi tutturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Aylık enflasyondaki düşüş trendi ve yılsonu enflasyonun yüzde 64,8 olarak gerçekleşmesi, Şimşek'in verdiği olumlu mesajları destekliyor. Çekirdek göstergelerin 2024 hedefiyle uyumlu seyretmesi ve büyüme ile cari açığın belirlenen hedeflere uygun olacağının öngörülmesi ekonomik istikrar açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bakan Şimşek, 2023 yılı bütçe açığının hedefin oldukça altında gerçekleşeceğini vurgulayarak, 2024 yılında da enflasyon başta olmak üzere ekonomik programlarının hedeflerine ulaşmak için gereken adımların atılacağının altını çizdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.