Altında yeni rekor

Altında yeni rekor
Altın fiyatları, Fed'in bu yıl faiz indireceğine dair beklentilerin artması ve ABD siyasetine yönelik belirsizlik nedeniyle rekor seviyeyi gördü.

Altın fiyatları, Fed yetkililerinden gelen açıklamaların ardından eylülde faiz indirimi beklentilerinin artmasından destek alarak tarihi zirveye yükseldi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın son zamanlarda açıklanan enflasyon verilerinin, tüketici fiyatlarının kontrol altına alınıyor olduğuna yönelik "güveni biraz artırdığını" söylemesi sonrası altın fiyatları yükselmişti.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Adriana Kugler, soğuyan ancak dirençli işgücü piyasasının yanı sıra enflasyonun ılımlı seyrini sürdürmesi halinde faiz oranlarını "bu yılın sonlarında" düşürmenin uygun olacağını söyledi.

ALTINDA REKOR

Altın fiyatları da enflasyonun ABD merkez bankasının hedefine doğru yaklaştığına dair işaretlerin artmasıve Fed'in daha erken faiz indirimi ihtimalinin yükselmesi ile ralli yaptı.

Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilme olasılığının artması ve ABD siyasetine yönelik belirsiz görünüm de altın fiyatlarını destekledi.

Böylece altın fiyatları ons tarafında 2 bin 482 dolarla tarihi zirveyi gördü.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Sabah saat 9.00 itibariyle Altının spot piyasadaki ons fiyatı yükselerek 2 bin 470 dolar seviyesinde işlem gördü.

Gram altın 2 bin 626 TL seviyesinde işlem gördü. Çeyrek altın 4 bin 201 TL'den, Cumhuriyet altını ise 17 bin 107 TL’den alıcı buldu.

YENİ REKORLAR GELECEK Mİ?

Analistler de altındaki yükseliş için ABD enflasyonuna ve seçimlere işaret ederek yükselişin sürebileceğini belirtti. İngiliz banka Standard Chartered'ın değerli metaller analisti Suki Cooper, "ABD enflasyon verilerindeki yumuşama ile başladı.

Bu da faiz indirimlerine yönelik beklentilerin yeniden canlanmasına yardımcı oldu" dedi. Cooper, Trump'a yönelik saldırının "güvenli liman arayışını yeniden canlandırmaya yardımcı olduğunu" da sözlerine ekledi.

Fransız bankası Natixis analisti Bernard Dahdah ise "Trump'ın kazanma ihtimali, yüksek fiyatlara rağmen merkez bankalarının daha fazla altın alımını teşvik edebilir. Çünkü ABD ile Çin arasındaki gerilim merkez bankalarını dolara alternatif aramaya devam etmeye teşvik ediyor" dedi.

Dahdah, "2 bin 300 dolar ve üzeri yeni normal haline gelirse şaşırmam" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.