Diyarbakır’da 15 yaş altı sigara kullananların oranı yüzde 25!

Diyarbakır’da 15 yaş altı sigara kullananların oranı yüzde 25!
Madde bağımlılığı ile mücadeleye ilişkin yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celalettin Birtane, yapılan...

Madde bağımlılığı ile mücadeleye ilişkin yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celalettin Birtane, yapılan araştırmalara göre Diyarbakır’da 15 yaş altı çocukların yüzde 25’inin sigara kullandığını ve bu oranının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu vurguladı

Mehmet Uğur ÇAKIL

DİYARBAKIR- Dünyanın en büyük küresel sorunlarından bir olan madde bağımlılığı ile mücadelede Diyarbakır’da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu kuruldu. Bu kurulun çalışmalarında DTSO da bulunuyor. Çalışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, bağımlılıkla mücadele kapsamında oluşturdukları 7 kişilik komisyon ile çalışmalara katılacaklarını kaydetti.

“Göç, işsizlik ve gelecek kaygısı madde bağımlılığını arttırıyor”

Celalettin Birtane tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Madde Bağımlılığı dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de insanlarımızın hayatlarını tehdit eden en önemli toplumsal sorunlardan bir tanesidir. Köyden kente göç, işsizlik ve gelecek kaygısı gibi birçok nedenden ötürü madde bağımlılığında büyük bir artış meydana gelmiştir. İlimizde de bu nedenlerden ötürü maalesef madde bağımlısı sayısı her geçen gün artmaktadır.  Yapılan araştırmalarda 15 yaş altı çocukların yüzde 25’inin sigara kullandığı, bu oranın Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal yaşamımıza gelecekte çok daha fazla olumsuz etki göstereceği aşikâr olan bu durumla mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz.”

7 kişilik komisyon kuruldu

Bağımlılık ile mücadelede oluşturulacak olan eylem planını kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Birtane, “Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu kurulmuş ve bağımlılıkla mücadele için çalışmalar başlatılmıştır. DTSO’nun da içerisinde bulunduğu Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda,  Meclisimiz Aralık ayı olağan meclis toplantısında çalışmalara destek amacıyla kendi içerisinde 7 kişilik bir komisyon oluşturmuş.  Komisyonumuz ilk toplantısında 2019 yılı Bağımlılıkla Mücadele eylem planını oluşturma kararı almıştır. Eylem planını hayata geçirmek içinde 2019 yılı oda bütçesi içerisinde Bağımlılıkla Mücadele için bir fasıl oluşturmuştur. Komisyonumuz oluşturacağı eylem planını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaktır.  Toplumun bütün kesimlerine bulundukları her yerde bağımlılıkla mücadelede çaba sarf etmeleri çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.