Özel Diyarbakır’da gençlerle buluştu: CHP’nin seçimlere girememe riski var
YENİGÜN HABER – Diyarbakır’da gençlerle bir araya gelen Özel, CHP’nin 26 Temmuz’a kadar kurultay yapmaması durumunda seçimlere katılamama riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirterek, "Bu riski alan alır, biz almıyoruz. Bütün seçenekler için hukuki ve teknik hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.
Gündeme dair soruları yanıtlayan Özgür Özel, yaşanan hukuki süreci "tarihin en büyük haksızlığı" olarak nitelendirdi. Mahkeme kararının ardından Anadolu turnesine devam ettiğini belirten Özel, Diyarbakır’ın kendileri için taşıdığı siyasi öneme dikkat çekti:
"Genel merkez binasının 12'nci katından atıldığımızdan beri 12 şehir gezmiştik, şimdi 13'üncü şehirdeyiz. Biz Diyarbakır'ı Ankara ve İstanbul kadar önemli bir kent olarak görüyoruz."
"Hukuk yoluyla döneceğiz, olmazsa yol açacağız"
Parti yönetimini hukuki yollardan geri almayı hedeflediklerini belirten Özel, alternatif senaryolar üzerinde de çalıştıklarının sinyalini verdi. CHP içindeki liderlik krizine dair net mesajlar veren Özel, şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına hukuk yoluyla yeniden geleceğimizi düşünüyoruz. Eğer bu olursa eyvallah."
B Planı: "Olmazsa ve bir yol bulamıyorsak, bir yol açmamız gerektiğine de inanıyoruz. Bütün seçenekler için hukuki ve teknik hazırlıklarımızı yapıyoruz."
"CHP’nin seçimlere girememe riski var"
Konuşmasında 26 Temmuz tarihine dikkat çeken Özel, partinin yasal bir sıkışmışlık içinde olduğunu iddia etti. "26 Temmuz'a kadar CHP kurultay yapmazsa seçimlere giremeyebilir. Doğru mu? Böyle bir risk var" diyen Özel, mevcut yönetime sert eleştiriler yöneltti:
"Bu riski alan alır, biz almıyoruz. Tedbirimizi alıyoruz. İktidar yürüyüşünü CHP'de sürdürmek istiyoruz. Ama CHP'ye atanan kayyum, 'İktidar yürüyüşünü bırak, gel benimle güreşe tutuş' diyorsa onları orada bırakırım, ben iktidara yürümeye devam ederim. Başka bir çaresi yok."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.