‘Kentteki günlük vaka sayısı bin 500’ün üzerinde’

‘Kentteki günlük vaka sayısı bin 500’ün üzerinde’
Diyarbakır’daki günlük pozitif vaka sayısının bin 500’ü aştığını belirten Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, “Tedbirler sonrası...

Diyarbakır’daki günlük pozitif vaka sayısının bin 500’ü aştığını belirten Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, “Tedbirler sonrası 7 ila 8 ayda bin 400 sağlık emekçisi enfekte oldu, 17 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi” dedi. Hükümete tedbirleri sıkılaştırması çağrısında bulunan Güldiken, salgınla baş edebilecek en iyi yolun ise aşı olduğunun altını çizdi

YENİGÜN HABER - Türkiye’de alınan kısmi tedbirlere rağmen Kovid-19 vakaları ve buna bağlı ölümlerde artış yaşanırken, Çin’den sipariş edilen aşıya ilişkin tartışmalar da sürüyor.  Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, yetersiz tedbirler nedeniyle salgın verilerinin bugün binleri bulduğunu iddia ederek, bölgedeki salgın verilerine açıklık getirdi.

[caption id="attachment_45276" align="alignleft" width="671"] SES Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken[/caption]

‘7 -8 ayda bin 400 sağlık emekçisi enfekte oldu’

Salgın sürecinin başladığı Mart ayının başından itibaren alınan tedbirlerin önleyici olduğunu ancak sonrasında ekonomi hassasiyetinden dolayı gerileyen tedbirlerin kentte salgını önlenemez bir boyuta taşıdığını savunan Mart ayı ve sonrasında kentteki salgına ilişkin şu verileri paylaştı:

“Mart ayının başında alınan önlemlerle kentte günlük vaka sayısı 95 idi, sonrasında 7 ila 8 ayda tedbirlerin genişlemesiyle beraber ciddi artışlar yaşandı. Bugün 2 bin ile 2 bin 500 kişi test yapıyor, bunların en az bin 500’ü pozitif çıkarken, aldığımız bilgilere göre, günde en az 7 ila 10 kişi yaşamını yitiriyor. Tedbirler sonrası 7 ila 8 ayda bin 400 sağlık emekçisi enfekte oldu, 17 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi.”

Koruyucu tedbir: Aşı

Türkiye’deki aşı tartışmalarına da değinen Güldiken, genel merkezlerinin ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Bilim Kurulu ile beraber çalışmalarının olduğunu ve konuya dair önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağı bilgisini paylaştı. Salgınla baş edebilecek en iyi yolun aşı olduğunun altını çizen Güldiken, Türkiye’nin Çin’den aldığı 50 milyon dozun handikaplarının olduğunu ifade etti. Güldiken, “Ülkeye gelmesiyle beraber aşıyı ilk olarak sağlık emekçileri kullanacak. Bunun nedeni de salgınla birebir mücadele edildiği için. Aşının yan etkileriyle ilgili bugüne kadar herhangi bir bilgi alınmadı. Ama aşının yaklaşık altı ay kişiyi koruduğu ifade edildi. Her şeyden önce aşı iyi bir tedbirdir. Çin’den getirilen aşı diğer ülkelerde üretilen pahalı aşılardan saklanabilirliği konusunda daha güvenilir” dedi.  Vatandaşların hem fiziksel mesafe hem maske hem de hijyen tedbirlerine uyması gerektiğini dile getiren Güldiken, önlemler için her şeyden önce hükümetin tedbirleri sıkılaştırması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.