Diyarbakır AK Parti’de başkanlık için eski milletvekili iddiası!

Diyarbakır AK Parti’de başkanlık için eski milletvekili iddiası!
AK Parti Genel Merkezi’nin Diyarbakır İl Başkanı’nı ani bir kararla görevden almasının ardından siyasi hareketlilik devam ediyor. Dün yapılan temayül yoklamasının ardından kulislerde, yeni başkanın eski bir milletvekili olacağı iddiası en güçlü senaryo olarak konuşulmaya başlandı.

YENİGÜN HABER – AK Parti Diyarbakır teşkilatında yaşanan sürpriz görevden alma sonrası, siyasi hareketlilik devam ediyor. Yeni başkan arayışında Ankara-Diyarbakır hattında yeni başkanın kim olacağına dair kritik bir trafik başladı.

Teşkilat sandık başına gitti: Yoğun katılımlı temayül

Görevden alma şokunun ardından yeni yol haritasını belirlemek isteyen AK Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz Pazar günü Diyarbakır’da geniş kapsamlı bir temayül yoklaması gerçekleştirdi. Koordinatör milletvekillerinin gözetiminde yapılan yoklamada; il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanları sandık başına giderek gönüllerindeki il başkanı adayını kapalı zarf usulüyle genel merkeze bildirdi.

Temayül sonuçları sır gibi saklanıp raporlanmak üzere Ankara’ya götürülürken, sandıktan çıkan eğilimin genel merkezin nihai kararında ne kadar etkili olacağı merak konusu.

Kulislerde "eski milletvekili" formülü öne çıktı

Dün yapılan temayül yoklamasının sürdürdüğü heyecan devam ederken, partinin üst düzey kulislerinden sızan bir iddia yeni başkan profilini ortaya koydu. Genel merkezin, Diyarbakır’ın sosyopolitik dengelerini iyi bilen, hem tabanda hem de Ankara bürokrasisinde ağırlığı olan eski bir Diyarbakır milletvekilini il başkanlığı koltuğuna oturtmayı planladığı ileri sürüldü.

Bu formülün, yaklaşan süreç öncesinde teşkilatı hızla toparlamak ve kırgınlıkları gidermek adına "ağabey" modeli olarak masaya yatırıldığı konuşuluyor.

Ankara’ya çağrılacak isimler bekleniyor

Parti içinde dün tamamlanan temayül yoklamasının ardından bu hafta içinde öne çıkan 3 veya 4 ismin mülakat için AK Parti Genel Merkezi'ne çağrılacağını belirtiyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı değerlendirmenin ardından, Diyarbakır’ın yeni il başkanına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yetki belgesinin verilmesi bekleniyor.

Teşkilatta dengeleri tamamen değiştiren bu görevden alma ve yeni başkan arayışı sürecinde, iddiaların odağındaki eski milletvekilinin kim olduğu sorusu ise Diyarbakır siyasetinin bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Kaynak:AHMET BARAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.