VİDEO HABER - 6 yıl sonra oğluna kavuştu

VİDEO HABER - 6 yıl sonra oğluna kavuştu
https://www.youtube.com/watch?v=UGPCatGYzlA&feature=emb_title   Diyarbakır’da 14 Ocak’ta HDP il binası önünde oturma eylemine katılan Melik...

Diyarbakır’da 14 Ocak’ta HDP il binası önünde oturma eylemine katılan Melik ve Melek Aslan çiftinin oğlu güvenlik güçlerine teslim oldu. Aslan çifti, oğulları Volkan ile 6 yıl aradan sonra kucaklaştı. Bu arada oturma eylemine 2 aile daha katıldı

DİYARBAKIR YENİGÜN -  Çocuğu için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde 14 Ocak itibariyle evlat nöbeti tutan baba Melik Aslan, eylemin 168'inci gününde oğluna kavuştu. Melik Aslan'ın oğlu Volkan dün akşam saatlerinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Volkan burada yapılan işlemlerinin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından aranan ve oğlunun teslim olduğu müjdesini bizzat Bakan Soylu'dan alan evlat nöbetindeki baba Melik Aslan, 6 yıl sonra oğlu ile kucaklaştı.

‘Bizim ciğerimizi paramparça ettiler’

Oğlu ile kucaklaşma sırasında konuşan baba Melik Aslan, "Bu namussuzların sonu yok, bizi perişan ettiler Allah da onları perişan etsin. Bizim ciğerimizi paramparça ettiler, cezan varsa çekersin yoksa aslan gibi dolaşırsın bu kiri üzerimizden atarsın. Türkiye Cumhuriyeti devleti bizi asıyor bizi kesiyor diyorlar, bunlar hepsi yalandır, hayaldir. İyi ki bu zalimlerin elinden çıkıp geldin devletimizin gücü büyük şefkati çoktur" dedi. Volkan Aslan, daha sonra ifade işlemleri için sorgu odasına alındı.

8'inci aile evladına kavuştu

Daha önce Hacire Akar'ın oğlu Mehmet, Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda da çeşitli tarihlerde örgütten kaçarak ailelerine kavuşmuştu. Volkan ile birlikte HDP önündeki 8'inci aile evladına kavuşmuş oldu.

Eyleme 2 aile daha katıldı

Bu arada ailelerin direnişi her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Ailelerin evlat nöbeti soğuk havaya rağmen devam ederken 169'uncu günde 2 aile daha evlatlarına kavuşmak ümidiyle HDP önündeki eyleme katıldı. 5 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan kızı Aysun Arslan için oturma eylemine katılan Aydan Arslan, eyleme Diyarbakır'da katıldığını söyledi. Arslan, "Kızımı 5 sene önce kaçırdılar. Ben kızımı istiyorum, benim kızımı bana geri göndersinler. Benim kızım daha küçücüktü kaçırıp dağa gönderdiler. Kızım gelmek istiyor ama gelmekten korkuyor. En son iki ay önce görüştüm. Gelmeyi istiyordu ama korkuyordu kızım. Kızım Suriye’de Deyrizor'dadır. Ben kızımı istiyorum. Kızımı kandırdılar, kaçırdılar. Kızımı 5 yıl önce 15 yaşında kaçırdılar. Kızımı görmek istiyorum, o sevinci yaşamak istiyorum. Aysun anneciğim, neredeysen duy, Ramazan diyor, ‘Aysun abla ne zaman gelecek. Televizyona çık o da gelsin anneciğim’ diyor. Gel anneciğim gel, hiç korkma. Bizim devletimiz bizim arkamızdadır, hiç korkma. Devlet bizim babamız, bizim her şeyimizdir” dedi.

28 sene önce kaçırılan evladı için geldi

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Fındık köyünden gelen Halil Esendemir de oğlu Hacı Esendemir’in 1992’den beri kaybolduğunu ve haber alamadığını, en son dağda olduğunun söylendiğini ifade etti. Esendemir, "Çocuğum 28 seneden beri kayıp, sesimizi duyunca, görünce teröründen elin gelsin. Bende bu eyleme katıldım. Teslim olsun buraya gelsin, beraber evimize gidelim. Gören, bilen bize bir haber versin. Hiç görüşemedik, nerede olduğundan da haberimiz yok. Dağda olduğunu emniyet söyledi, bazı kişiler söyledi. Kuzey ırakta yaşadığını söylediler. Dağdaki kişiler boş boşuna gidip toplara, helikopterlere, soğuk havayı boş boşuna yemesinler" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.