Video Haber:“Yağışlar tarımsal üretim açısından sevindirici”

Video Haber:“Yağışlar tarımsal üretim açısından sevindirici”
Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, bu aylardaki yağışların tarımsal üretim açısından sevindirici olduğunu söyledi https://www.youtube.com/watch?v=aYmE_aC0grI Güneydoğu...

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, bu aylardaki yağışların tarımsal üretim açısından sevindirici olduğunu söyledi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yağışla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, bu aylardaki yağışların tarımsal üretim açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Yağışların çiftçiler için büyük önem arz ettiğini ifade eden Doğan, “Son dönemlerde özellikle bölgemizde bu sene yağışlar hem mevsiminde hem zamanında hem de yeterli miktarda geldi. Hâlâ yağışlar devam etmektedir. Bu yağışlar tarımsal üretim açısından sevindirici bir olaydır. Özellikle bölgemiz için ekim, kasım ve aralık aylarının yağışlı geçmesi ürün ekimlerinde son derece verimli ve ürünlerin zamanında elde edilmesine sebep olur. Bu aylarda yağışların yağması çiftçilik açısından istenen bir coğrafik olaydır.” dedi.

 “Su olmadan tarım yapmak imkânsızdır”

Su olmadan tarım yapmanın imkânsız olduğunu vurgulayan Doğan, “Tabi tarımsal üretimin yanında yeraltı su kaynaklarının da yağışlarla beslenmesi son derece önemlidir. İnsanoğlu bugün kendi yaşamını devam edebilmesi için temel gıdasını tarımdan elde etmektedir. Tabi su olmadan tarım yapmak imkânsızdır. Bütün tarım yağış ve sulu tarımla yapılmaktadır. Su olmazsa kesinlikle hiçbir üreticimizin üretim yapması söz konusu olamaz. Dolayısıyla yağışlar bizim için son derece önemlidir.” diye konuştu.

“Yağışlar bizim için son derece önemlidir”

Yağışların bol olmasının çiftçiler için son derece olumlu olduğunu aktaran Doğan, “Bugün insanların kullandığı yeraltı sularının yüzde 65’i tarımsal sulama amaçlı, insan gıdası için üretim yapılan tarımsal üretim için, yüzde 25’i insanlar için içme suyu olarak, yine bunun yüzde 10’u sanayi üretiminde kullanılmaktadır. Yeraltı su kaynaklarının ana kaynağı yağışlar, akarsular ve göletlerdir. Yeraltı su kaynakları tarımsal üretim için olmazsa olmazdır. Tarım üretimini su olmadan kesinlikle gerçekleştiremeyiz. Dolayısıyla yağışlar bizim için son derece önemlidir. Bu yağışların bu sene bol olması bizim için son derece olumludur.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.