VİDEO HABER - Minik Muhammed Salih'in dramı yürek dağlıyor

VİDEO HABER - Minik Muhammed Salih'in dramı yürek dağlıyor
https://www.youtube.com/watch?v=7XdrSJtublc&feature=emb_title Tip-2 SMA hastası Suriyeli Muhammed Salih Habeş, bir dozu 175 bin dolar olan ilacının temini...

Tip-2 SMA hastası Suriyeli Muhammed Salih Habeş, bir dozu 175 bin dolar olan ilacının temini için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor

DİYARBAKIR YENİGÜN - Yaklaşık 6 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye geçiş yapan ve ardından Malatya’ya yerleşen Şemsettin Habeş, bir yıl sonra kendisi gibi Suriyeli olan Gülistan Dalı ile evlendi. Evliliklerinden ilk çocukları olan Muhammed Salih'e, doğumdan 4 ay sonra Tip-2 SMA hastalığı teşhisi konuldu. Hastalık nedeniyle yatağa bağımlı olarak yaşayan ve konuşamayan minik Muhammed Salih’in iyileşmesi için ilaç tedavisi gerekiyor. Sosyal güvenlik kurumu SMA hastaları için ilaç temin ediyor ancak Muhammed Salih, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı için bundan faydalanamıyor. Battalgazi ilçesi Hidayet Mahallesinde ikamet eden Habeş ailesi, çocuklarının tedavisi için Yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunarak, bir dozu yaklaşık 175 bin dolar olan ve en az 3 doz kullanması gereken ilaç için kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor. Habeş ailesi, tedavi için ya vatandaşlıklarının kabul edilmesi ya da yurt dışında tedaviyi yapabilmeleri için yetkililerden kendilerine yardımcı olmalarını istiyor.

“Yetkililerin halimizi görüp oğluma sahip çıkmalarını istiyorum”

Oğlu Muhammed Salih’in yatalak olduğunu ve çok acı çektiğini belirten anne Gülistan Dalı, “Oğlum (Tip-2 SMA) hastalıktan dolayı yatalaktır. Şırıngayla süt veriyorum. Sürekli buhar veriyoruz ve cihazla boğazını temizliyoruz. Birisinin sürekli onun yanında olması gerekir. Çünkü nefes darlığı yaşıyor. Geceleri doğru dürüst uyuyamıyoruz. Eşim çocuğumuzun hastalığından dolayı doğru dürüst çalışamıyor. Geceleri eşim nöbetini tutup ona bakıyor, ben de küçük bebeğimize bakıyorum. Yetkililerin halimizi görüp oğluma sahip çıkmalarını istiyorum” dedi.   2014 yılında Suriye’deki iç savaştan dolayı Türkiye’ye geçiş yaparak Malatya’ya yerleştiklerini söyleyen baba Şemsettin Habeş, “Malatya’da bir yıl kaldıktan sonra eşim Gülistan Dalı ile evlendik. Allah’u Teala (Celle Celaluhu) bize Muhammed Salih’i verdi. Oğlumuz 4 ay sonra rahatsızlandı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdük tetkiklerini Ankara’ya gönderdiler. Tetkik sonuçlarında Tip-2 SMA hastalığı çıktı. Durumunun daha da kötüleşmemesi için ‘3 tane iğne yapılması gerekir’ dediler. Tedavisi için evrakları hazırlayıp Sağlık Bakanlığına gönderdik. Gelen cevapta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığımız için ilaçların verilemeyeceği söylendi. Çocuğumun tedavisi için yurt dışına gitmek için Birleşmiş Milletlere başvuru yaptık ama 2 yıldır cevap gelmedi.” diye dert yandı.

‘Lütfen sesimizi duyun!’

Çocuğunun nefes alabilmesi için eşinin altınlarını satarak solunum cihazlarını satın aldığını ve çocuğun bakımı için her şeyi parayla aldıklarını kaydeden Habeş, “Türkiye vatandaşı olmadığımız ve çocuğumun sigortası olmadığı için şimdiye kadar devletten herhangi bir yardım alamadık. Vatandaşlık için başvuru da bulunduk onu da alamadık. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm yetkililere ve hayırseverlere sesleniyorum. Çocuğumuzun durumu çok kötü bize yardımcı olsunlar. Beslenmesi için mideye takılan hortum 6 ayda bir değişmesi gerekir fiyatı da 2 bin TL. Çocuğuma baktığım için doğru dürüst çalışamıyorum lütfen sesimizi duysunlar. İlk önce Allah’tan sonra da kendilerinden çocuğumuzun tedavisi için yardım bekliyoruz.” Çağrısında bulundu. Türkiye’ye sığındıktan sonra kendilerine çok iyi davranıldığı için minnettar olduklarını dile getiren Habeş, “Doktora gittiğimizde herhangi bir ücret ödemiyoruz ama çocuğumun bu hastalığının tedavisi ücretlidir. Çok şükür bu da Allah'ın bizlere bir hediyesidir. Ama çaresizlik çok zordur. Çocuğumuz çok açı çekiyor.Tedavisi için başka bir yere de gidemiyoruz. Burada yaşadığımız için yetkililerin bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Şimdiden yardımda bulunacak herkesten Allah razı olsun.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.