VİDEO HABER: Güven: Görüşmeler başladıktan sonra kararımı değiştirebilirim

VİDEO HABER: Güven: Görüşmeler başladıktan sonra kararımı değiştirebilirim
https://www.youtube.com/watch?v=UyFhsMrpMcQ Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, tahliye edilmesi ardından ambulans ile Diyarbakır’ın...

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, tahliye edilmesi ardından ambulans ile Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde bulunan evine getirildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve HDP’li milletvekilleri Güven ile görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarının Leyla Güven’in bulunduğu odaya girişine izin verildi. Leyla Güven’e Diyarbakır Tabip Odası’ndan doktorlar tarafından sağlık kontrolleri yapılıyor. Ayrıca Güven’in sağlık durumunun bundan sonra DTO’dan doktorlar tarafından takip edileceği belirtildi.

‘Kararımı değiştirebilirim’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yapılan görüşmeler ve Leyla Güven’in mesajlarını aktarmak üzere kameraların karşısına geçti. Leyla Güven’in kamuoyuna desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Buldan, şunları söyledi: “Yurt içi ve yurt dışında dayanışma mesajlarını aldığını ifade etti. Dayanışmanın kendisini ayakta tuttuğunu belirtti. Güçlü ve moralli olduğunu söyledi. Kendisinin ve cezaevlerindeki devam eden açlık grevlerinin devam edeceğini belirtti. Talebi henüz yerine getirilmedi. Talebi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Talebinin dikkate alınıp, görüşmeler başladıktan sonra kararını değiştirebileceğini söyledi. Açlık grevi bugün itibari ile evinde devam edecek. Bu mesajı bizler aracığıyla sizlerle paylaşmak istedi.”

‘Devlet ile görüşmeye gerek yok’

Gazetecilerin HDP’nin devlet yetkilileri ile Öcalan ile görüşmelerin olup olmadığına dair sorusunu yanıtlayan Buldan, “Devlet ile görüşme yapmamıza gerek yok. Bütün cezaevlerinde başlayan bir açlık grevi süreci var. Her şeyin farkında olan bir mekanizma işliyor. Bir an önce adımların atılması yönünde kararların alınması gerekiyor” dedi.

‘Tahliye kararIna anlam biçmiyoruz’

Leyla Güven’in tahliye edilmesi kararını değerlendiren Buldan, şöyle konuştu: “Tahliye kararını, dışarıdayım, ruhum vücudum, maneviyatım içeride kaldı. Arkadaşlarımı içeride bıraktım. Cezaevlerinde suçsuz yere insanların olduğunu söyledi. Duygusal bir an yaşadığını aktardı. İçeriyi bırakıp dışarıya çıkmak kendisi açısından zor oldu. Hukuken aslında çok önce olması gereken bir şeydi. Hukukla alakalı değil, siyasi kararlar neticesinde verilen bir karardı. Tahliye kararına fazla anlam biçmiyoruz. Cezaevlerinde süren hukuksuzlukların son bulması ve Sayın Öcalan ile görüşmelerin yapılması gerekiyor.”

Heyet, daha sonra Leyla Güven’in evinden ayrıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.