VİDEO HABER - Fırınlarda Ramazan mesaisi!

VİDEO HABER - Fırınlarda Ramazan mesaisi!
https://www.youtube.com/watch?v=uctqWC4Ynlg&feature=emb_title Ramazan ayında yüzyıllardır bir gelenek haline gelen ramazan pidelerinin üretimine başladıklarını...

Ramazan ayında yüzyıllardır bir gelenek haline gelen ramazan pidelerinin üretimine başladıklarını belirten Diyarbakırlı fırıncılar,  “Covid-19 salgınından dolayı vatandaşlar evden dışarıya pek çıkmıyor. Bundan dolayı dışarıya servis yapıyoruz. Ramazan pidelerini genelde sıcak bir şekilde çıkarıp vatandaşların hizmetine taze bir şekilde sunmaya çalışıyoruz” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’da Ramazan ayının simgesi ve vazgeçilmezleri arasında yer alan ramazan pideleri, Ramazan ayı boyunca fırınlarda üretimi yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Ramazan ayında yüzyıllardır bir gelenek haline gelen ramazan pidelerinin üretimine başladıklarını belirten Fırıncı Seyithan Aydoğan, bundan dolayı müşterilerini beklediklerini vurguladı. Fırında ramazan pidelerinin dışında birçok çeşit ekmeğin de üretimini yaptıklarını vurgulayan Aydoğan, unlu mamul gibi sağlık açısından önemli bir işletme yürüttükleri için hijyen ve temizliğe çok önem verdiklerini söyledi.

‘Diyarbakır ekmeğine (açık) daha çok rağbet var’

Covid-19 salgınından dolayı ürettikleri ramazan pidelerini evlere kadar servis yaptıklarını söyleyen Fırıncı Bilal Yaşa, Diyarbakır halkı olarak ramazan pidelerine nazaran Diyarbakır ekmeğine (açık) daha çok rağbet olduğunu belirtti. Ramazan ayı vesilesi ile dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının son bulmasını temenni eden Seyithan Aydoğan, "Öncelikle Ramazan ayının bütün Müslümanlara hayır getirmesini Rabbimden diliyorum. Bununla beraber Ramazan ayı ile birlikte dünyanın her tarafına yayılan Covid-19 salgının da son bulmasını diliyorum. Cenab-ı Hak en kısa zamanda inşallah bu hastalığı bütün Müslümanların içinden alır” ifadelerini kullandı. Ramazan pidesi için müşterilerini beklediğini söyleyen Aydoğan, “Sabah 08.00'de iş başı yapıyoruz. 17.00’da ara veriyoruz. İftardan sonra devam ediyoruz. Ramazan ayı münasebetiyle Ramazan pidesi başta olmak üzere birçok çeşit ekmek üretimi yapıyoruz. Fırında bütün çalışanlar olarak hijyene de çok önem veriyoruz. Hayırlısı ile Ramazan ayının simgesi olan Ramazan pidelerini de çıkarmaya başladık. Hayırlısı ile vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

‘Evlere servis yapıyoruz’

Evlere kadar servis yaptıklarını belirten fırıncı Bilal Yaşa, "Ramazan pidelerinin üretimine önceki günden itibaren başladık. Genellikle sipariş üzerine evlere servis yapıp pideleri götürüyoruz. Covid-19 salgınından dolayı zaten vatandaşlar evden dışarıya pek çıkmıyor. Bundan dolayı dışarıya servis yapıyoruz. Ramazan pidelerini genelde sıcak bir şekilde çıkarıp vatandaşların hizmetine taze bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Fakat Diyarbakır ilinde Ramazan pidesinden çok normal açık diye tabir ettiğimiz Diyarbakır ekmeği tercih ediliyor” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.