VİDEO HABER - Evde antrenman yapıyorlar!

VİDEO HABER - Evde antrenman yapıyorlar!
https://www.youtube.com/watch?v=qD6u2Bak8F8&feature=emb_title   Ağrı’da güreşçi kardeşler, Coronavirus salgını nedeni ile spor salonuna...

Ağrı’da güreşçi kardeşler, Coronavirus salgını nedeni ile spor salonuna gidemedikleri için antrenmanlarını evlerinin bahçelerinde kurdukları parkurlarda sürdürüyorlar

DİYARBAKRI YENİGÜN - Coronavirus (Covid-19) salgını Türkiye'de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Salgınla mücadele kapsamında Gençlik Spor Bakanlığı ve TFF tarafından ülkede gerçeklemesi planlanan tüm müsabakalar, aktiviteler iptal edildi.

Ağrı Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde güreş sporu dalında müsabakalara katılan ve Türkiye'de dereceler elde etmiş Elkatmış ailesi üyeleri, spor müsabakalarının Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile iptal edilmesi ve ailenin güreşçileri 20 yaş altı olması hesabıyla evden dışarı çıkamıyorlar.

Spor salonundan uzak kalan sporcular, bu eksikliklerini gidermek için İl Müdürlüğü antrenörlerinin kendilerine belirledikleri programa riayet ederek antrenmanlarını gerçekleştiriyorlar. Evlerinin bahçesinin genişliğini fırsata çeviren sporcular, her gün burada antrenman yapıyorlar.

Çocukları ve yeğenlerinin birlikte çalıştıkları sırada onları denetleyen Cengiz Elkatmış, çocukların spor salonu eksikliğini yaşamadıklarını söyledi.

Elkatmış, evde kalmak zorunda kalan insanların hareketsiz kalmamaları gerektiğini, buldukları en ufak bir malzemeyi bile fırsat bilip hareket etmelerinin faydalı olacağını kaydetti.

İki çocuğunun yakın zamanda müsabakalarının olduğunu ama salgın nedeni ile müsabakaların iptal olduğunu belirten Cengiz Elkatmış, iki çocuğunun gittikleri her müsabakada madalya ile döndüklerini belirtti.

 “Bahçemiz geniş olduğu için spor salonu eksikliğini yaşamıyoruz”

Elkatmış, "Şu an sporcularımız güreş sporu ile ilgileniyorlar. Çocuklarım Cihan ve Cihat her müsabakadan madalya ile dönmüşlerdir. Şu zamana kadar, başarılı spor hayatları vardır. Coronavirus salgını nedeni ile antrenmanlarına ve müsabakalarına gidemedikleri için evde antrenmanlarına devam ediyorlar. Bahçemiz geniş olduğu için spor salonunun eksikliğini yaşamıyorlar, antrenmanlarına devam ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

"Hayatın her alanında sporun olması lazım"

İnsanların gerekmedikçe "Evde Kal, Evde Hayat" sloganına uyarak hayatlarının her alanında sporun olması gerektiğini söyleyen Elkatmış, "Bildiğiniz gibi kamu spotu olarak ‘Evde Kal, Evde Hayat’ sloganı ile insanla evde kalmaya teşvik ediliyor. Tabi sürekli evde kalan insanlar hareketsiz oldukları için olumsuzluklarda insan vücudunda ortaya çıkabilir. Bundan dolayı insanlarda ellerinden geldikçe evde kalarak ufak hareketler bile olsa yapmalı, boş durmamalılar. Hayatın her alanında sporun olması lazımdır. Evde en azından bir havlu, minder ile bile olsa spor yapmalılar. Herkes kendince bir imkan oluşturabilir." şeklinde konuştu.

"Evde sporumuza devam etmekteyiz"

Güreşte derece yapan Cihan Elkatmış, 4 yıldır bu sporla meşgul olduğunu belirtti. Cihan Elkatmış, "4 yıldır güreş sporu ile uğraşıyorum. Coronavirus nedeniyle güreşe gidemedik. Evde sporumuza devam etmekteyiz. Güreş hocamızın bize verdiği program dahilinde çalışıyoruz. Evde kalmalıyız. Evde kalanlara tavsiyem en ufak şınav, mekik bile yapabilirler. Sağlıklı beslenmeliyiz. 18 yaş altına da evde kalın spor yapın diyorum." dedi.

"Antrenörümüzün belirlediği program çerçevesinde antrenman yapıyoruz"

Cihat Elkatmış ise yaptıkları etkinlikler hakkında şunları söyledi:

"Evde kalıyoruz, 20 yaşından küçük olduğumuz için bahçeden dışarı çıkmıyoruz. Bahçede kalınca antrenörümüzün belirlediği program çerçevesinde antrenman yapıyoruz. Şınav, mekik, barfiks çekiyoruz. Tekerlekleri birbirimize atarak antrenman yapıyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.