Vali Karaloğlu’ndan Bilgi Evi ziyareti

Vali Karaloğlu’ndan Bilgi Evi ziyareti
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bilgi Evi’ni ziyaret eden İl Valisi Münir Karaloğlu, öğrencilerin sorun...

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bilgi Evi’ni ziyaret eden İl Valisi Münir Karaloğlu, öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye başkan Vekili Münir Karaloğlu hafta sonunu sosyal ve kültürel alanlara ayırdı. İlk ziyaretini Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bilgi Evi’ne yapan Vali Karaloğlu, ilköğretim 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilerin okul dışı zamanlarında ve velilerinin sürekli olarak faydalanabileceği sosyal bir eğitim projesi olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Bilgi Evinde, Millet Kıraathanesini ve derslikleri inceledi. 12 akıllı sınıf, 70 kişilik konferans salonu, 30 bilişim sınıfı, zeka oyunları sınıfı ve kulüplerin bulunduğu ve 120 kişilik Millet Kıraathanesine sahip Bilgi Evi’nde tüm alanları gezen Karaloğlu, Millet Kıraathanesinde yaptığı incelemelerde, burada bulunan öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Öğrencilerin sorunlarını dinledi

Karaloğlu, öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi, sorularını tek tek cevapladı. Öğrencilerden kıraathanenin kapanış saatinin ileriye alınmasına yönelik gelen talepleri olumlu karşılayan Karaloğlu, kapanış saatinin ileri bir saate alınmasıyla birlikte kıraathanede bulunan kitap sayısının ve çeşidinin artırılması talimatını verdi. Dersliklerde de incelemelerde bulunan Karaloğlu, yetkililere Covid 19 tedbirlerini hatırlatarak dersliklerde eğitim gören öğrencilerin sayılarının yarıya düşürülmesini ve sosyal mesafeye uygun şekilde sınıfların oluşturulmasını istedi. Bilişim sınıfında yaptığı incelemelerde Vali Karaloğlu tarafından yetkililere, pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından eğitimde aksama yaşanmaması adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayına başlatılan Eba Tv’den maddi imkansızlık nedeniyle yararlanamayan çocukların kullanımına sunulması talimatı verildi. Zeka oyunları odasına yönelik olarak da talimatta bulunan Karaloğlu, Dünya Zeka Oyunları Federasyonuyla iletişime geçilerek Diyarbakır’da turnuva düzenlenmesi için çalışmalar yapılmasını istedi. Ayrıca, Bilgi Evi’nde öğretmenlerle bir toplantı yapan Vali Karaloğlu, bilgi evinin amacının öncelikli olarak öğrencilerin sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerini desteklemek olduğunu belirterek bu konuda yapılacaklar konusunda öğretmenlerle istişarelerde bulundu. Bununla birlikte Karaloğlu, öğrenci ailelerine yapılan ziyaretlerin önemine vurgu yaparak bu tür ziyaretlerin artırılması yönünde yetkilileri talimatlandırdı. Karaloğlu, Bilgi Evi çıkışında çay eşliğinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Piknik alanı etkinleştirilecek

Bilgi Evi ziyaretinin ardından çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Kayapınar ilçesinde bulunan Rıha caddesine geçen Vali Karaloğlu, 24 bin metreküp kazı, 26 bin metreküp dolgu, 15 bin ton alt temel ile temel ve 4 bin ton sıcak asfalt serilecek olan aynı zamanda 4 bin 800 metrekare kaldırım ile peyzaj düzenlemesi ve ışıklandırma yapılacak caddede devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sonrasında Devegeçidi köprüsü ve yakınında bulunan Büyükşehir Belediyesi mesire alanında da incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, Devegeçidi köprüsünde yaptığı incelemelerde yetkililerden tarihi köprünün dokusunun korunarak bir düzenleme yapılmasına yönelik çalışma yapılmasını istedi. Piknik alanındaki incelemesinde ise Karaloğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesince yol düzenlemesi yapılması gerektiğini belirterk alanın daha faal hale getirilmesine yönelik olarak çevre düzenlemesi yapılması, alanda gençler için bir kamp yeri, kadınlar içinse sosyal etkinlik noktaları oluşturulması ve alanda bulunan havuzun aktif edilerek gençlerin hizmetine sunulması talimatını verdi. Alanda piknik yapan ailelerle sohbet eden Karaloğlu, ailelerle bol bol fotoğraf çektirip çocuklara oyuncak hediye etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.