VİDEO HABER - Vali Güzeloğlu: Daha iyi hizmet için çalışıyoruz

VİDEO HABER - Vali Güzeloğlu: Daha iyi hizmet için çalışıyoruz
https://www.youtube.com/watch?v=BOVC-Bvv9zc&feature=emb_title   Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yol yapım, bakım ve altyapı hizmetlerinde...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yol yapım, bakım ve altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere 53 yeni aracı filosuna kattı.  Araç Parkı'nda düzenlenen programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'a daha iyi hizmet etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak planladıkları önemli yatırımları hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, altyapı ve yol yapımında hem zamandan hem de ekonomik tasarruf elde etmek amacıyla eskiyen araç filosunu yenilemeye başladı. 3 yıl içinde tüm araçlarını yenilemeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, ilk etapta 53 araç satın alarak tanıtımını gerçekleştirdi. Araçların tanıtımına Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Genel Sekreter Muhsin Eryılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Güngör, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, daire başkanları ile personeller katıldı.

“Önemli bir yatırımı hayata geçiriyoruz”

Belediye olarak vatandaşlara hizmet etmek ve kenti yaşanılabilir hale getirmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu noktada planladığımız önemli yatırımları hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kısa bir süre önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarihinin en büyük hem temizlik hem de sağlık araç altyapısını sunmuştuk. Geçmiş yıllarla karşılaştırılmayacak kadar yetersiz olan hizmetler, bu yıl artık gerçekten çok güçlü ve çok iddialı bir araç, personel, altyapısıyla insanımıza hizmet vermeye başladı. 16 bin kilometrekarelik bir büyüklükte ve coğrafya sorumluluk alanında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yanı ve yönüyle gerek kurumsal, gerek personel, gerekse finansal yapısıyla çağdaş bir yönetimi hayata geçirmenin heyecanını hissetmektedir” dedi.

“Nitelikli ve kalıcı hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz”

Millete hizmet etmek ve beklentilerini karşılamak gibi bir sorumlulukları olduğunu hatırlatan Güzeloğlu,  “Bu doğrultuda görevlendirdiğimiz günden bu yana bütün kurum kapasitemizi bu anlamda çağdaş bir yönetim modeline taşımanın özellikle altyapıdan başlayarak en nitelikli ve kalıcı bir hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bugün de sizlerle birlikte mutluluğunu paylaşacağımız özellikle Yol Bakım ve Altyapı Daire Başkanlığımızın hizmete alacağı yeni araçlar işte tam da bu noktada çok büyük bir gücü, nitelikli bir hizmeti, ekonomik ve verimli olarak vatandaşımıza sunma adına önemli bir kazanım içeriyor. Doğrusu sağlıklı mali yönetimimizle, bütçe politikamızla, biz bugünler de böylesi büyük yatırımları Diyarbakır'a kazandırmanın da ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yeni araçlar ekonomik tasarruf sağlayacak”

Yeni alınan araçların Diyarbakır’a nitelikli hizmeti en kısa süre içinde ekonomik anlamda tasarruf sağlayarak sunacağının altını çizen Güzeloğlu, “Bugün hizmete alacağımız araçların toplamı 28 milyon 101 bin 146 Türk Liralık bir yatırım tutarıdır. Bu araçlarımızla makine parkımız % 26 oranında yenilenmiş olacaktır. 3 sene içerisinde planladığımız şekilde Yol Bakım ve Altyapı Dairemizin bütün araçları da sıfır ve yeni araca dönüşmüş olacaktır. Yani bu yıldan itibaren önümüzdeki 3 yıl içerisinde bütün araçlarımızı en yeni ve yepyeni araçlarla değiştirmiş olacağız. Bu şüphesiz alanda etkinliğimizi nitelikli kaliteli hizmet vermemizi ve insanımızın bizden olan beklentisini karşılamamızı da sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

“Araçlar 6 bin 261 kilometrelik yol ağında çalışma yürütecek”

Kırsal bin 44 mahallede toplam 5 bin 987 ve kent merkezinde de 274 kilometrelik bir yol ağlarının bulunduğunu hatırlatan Güzeloğlu, “Bütün bu yol ağlarında güvenli, standardı yüksek, kaliteli ve konforlu bir altyapıyı gerçekleştirmek sorumluluğundayız. Bu yıl içerisinde planladığımız gibi yol yapım, bakım ve onarım ihalelerimiz ile çalışmalarımız başlayacak. Önümüzdeki 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması süresinde de Büyükşehir Belediyesi olarak planlamalarımızı yaptık özellikle merkez yerleşim 4 ilçe sınırlarımız içerisinde acil bakım ve onarım gerektiren yaklaşık 20 kilometrelik bir alanda yol yapımını gerçekleştireceğiz. 24 saat esasına dayalı sorumlu ve çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi. Her düzeyde iş makineleri niteliğinde ki araçların özellikle altyapı çalışmalarında kullanılacağını ifade eden Güzeloğlu, “Bizim için çok önemli olan 4 Ekskavatör,3 silindir, 2 Greyder, 6 loder, 3 kazıcı ve yükleyici, 26 kamyon, 2 kamyonet ve 7 traktörden oluşan araç ve hizmet filomuz hayırlı ve uğurlu olsun. Bir bütün olarak Önümüzdeki dönemde yoğun bir hizmet seferberliğini başlatıyoruz. Çabamız ve heyecanımız Diyarbakır'a en iyiyi ve en güzeli sunmaktır. Bu noktada bugüne gelmesinde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma bizlere güvenen ve desteğini her zaman hissettiren sevgili Diyarbakırlı hemşerilerime de Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından kesilen kurbanlıklar ile il müftüsünün dua etmesiyle araçlar hizmete alındı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.