Ücretsiz maskeler şifre karşılığında verilecek

Ücretsiz maskeler şifre karşılığında verilecek
Ücretsiz maske teminine ilişkin açıklama yapan TEB 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mahmut Sert, ücretsiz maskelerin cep...

Ücretsiz maske teminine ilişkin açıklama yapan TEB 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mahmut Sert, ücretsiz maskelerin cep telefonlarına SMS ile gelecek olan şifre karşılığında verileceğini kaydetti

DİYARBAKIR YENİGÜN -  Türk Eczacıları Birliği (TEB) 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mahmut Sert, ücretsiz maske teminine ilişkin açıklama yaptı. Sert,  Eczanelerden ücretsiz maske temini uygulamasının İstanbul ve Ankara’da başladığını ve diğer illerde ise maskeler eczanelere ulaştığında uygulamanın başlayacağını belirterek “20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlar, T.C. kimlik numarası ve telefonlarına Sağlık Bakanlığınca gönderilecek SMS koduyla eczanelerden maskelerini temin edebilecek" dedi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SMS kodu gönderilecek

“Diyarbakır’da yaşayan değerli vatandaşlar, Ücretsiz maske temini ile ilgili şunları vurgulamak istiyoruz. Vatandaşlarımızın cep telefonlarına maske alabileceklerini belirten bir SMS kodu gönderilecektir. Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarınıza gönderilen SMS kodu ile eczaneye gelip 5 adet maskenizi ücretsiz alabilirsiniz. Maskeler yalnızca şifre karşılığında verilecektir. Ücretsiz maskeler 20-65 yaş arası vatandaşlarımızın kullanımı için gönderilecektir. Lütfen, her temasın virüs bulaşma riskini arttırdığını unutmayarak belirttiğimiz kurallara uyalım. Şifreniz henüz size ulaşmadıysa maske temini için eczanelere gelmeyiniz. Farklı üreticilerden gelen maskeler eczanelere gönderildiği için maskeler arası farklılıklar olabilir.

‘Farklı maskeleri talep etmeyiniz’

Eczanemize gelen ücretsiz maske dışındaki farklı maskeleri talep etmeyiniz. Eczanelerden maske temin ederken nelere dikkat etmeliyiz? Eczaneye gelirken ve eczanede sosyal mesafenizi en az bir metre olacak şekilde koruyunuz. Bulaşı en aza indirmek için eczane içinde hasta varsa, sıranız gelene kadar eczane dışında bekleyiniz. Yüzeylere dokunmamaya özen gösteriniz. Tekrar vurgulayacak olursak, telefonlarınıza mesaj gelmedikçe, maske talebinde bulunmak için evlerinizden ayrılmayınız.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.