VİDEO HABER: Tunus'ta bebek ölümlerinden sonra Sağlık Bakanı istifa etti

VİDEO HABER: Tunus'ta bebek ölümlerinden sonra Sağlık Bakanı istifa etti
Tunus'ta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 11 bebeğin ani ölümü ülkede gerginliğe neden olurken, Tunus Sağlık Bakanı Abdürrauf Şerif...

Tunus'ta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 11 bebeğin ani ölümü ülkede gerginliğe neden olurken, Tunus Sağlık Bakanı Abdürrauf Şerif istifa etti.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Tunus Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin doğum merkezinde 11 yeni doğmuş bebeğin kanda oluşan viral enfeksiyon nedeniyle ani ölümü ülkede gerginliğe neden oluyor. Yaşanan olay sonucunda Tunus Sağlık Bakanı Abdürrauf Şerif istifa etti.

Kederli aileler, ihmalkârlıktan kaynaklandığını belirttikleri salgının normalleştirilme çabalarından şikâyetçi olduklarını ve bu durumun artık bir öfke dalgasına dönüştüğünü dile getiriyorlar.

Tunus'un Sağlık Tesisleri, imkânların azlığı, gerekli donanımın eksikliği ve altyapı sorunları nedeniyle son yılların en büyük sorunlarını yaşıyor.

Ölen bebeklerden birinin babası olan Hasan Halife, hastane idaresinin kendilerini rahatlatacak veya tatmin edecek bir bilgiyi vermediğini, sadece, "Bebeğiniz işlevini yitirmiş ilaçlar nedeniyle öldü." denilerek geçiştirildiklerini söyledi. Hasan, "Ben eminim ki çocuğum daha büyük ve tehlikeli bir sebepten ötürü öldü." dedi.

Bir başka kurbanlardan birinin babası olan Arabi Bin Muhammed de hastane idaresinin hiç kimseye ölen bebeklerini görmelerine izin vermediklerini söyledi.

Hala şeklini bile bilmedikleri evlatlarına sadece, "Vefat etmiş bebek" adını taktıklarını belirten Muhammed, annesinin çocuğunu görme hasretiyle beklediğini ve vefattan haberinin olmadığını ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.