Tehlikenin farkında değiliz!

Tehlikenin farkında değiliz!
Korona virüse karşı alınan önlemlere her geçen gün bir yenisi eklenirken, Diyarbakırlı bazı vatandaşlar, bu önlemlere aldırış etmiyor. Geçtiğimiz...

Korona virüse karşı alınan önlemlere her geçen gün bir yenisi eklenirken, Diyarbakırlı bazı vatandaşlar, bu önlemlere aldırış etmiyor. Geçtiğimiz günlerde PTT şubelerinde oluşan ölümcül kalabalığın aynısı bu kez Et ve Süt Kurumu Kombinası’nın önünde oluştu.  Özellikle sokağa çıkmaları yasaklanan yaşlıların ucuz et almak için oluşturduğu kuyruk, insan sağlığını hiçe saydı.  Bu duruma tepki gösteren çevredeki vatandaşlar, bu şekilde insanların toplu olarak bir araya geldiği yerde salgının yayılmasına zemin hazırladığını belirterek, yetkililerden böylesi durumlara izin vermemesini istedi

Ufuk ÇİMEN/Yenigün Özel

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çin’in Wuhan kenti de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Korona virüsün Türkiye’de de görülmesi ile birlikte alınan önlemler artarak devam ediyor.  Ülkedeki vaka ve ölüm sayısı giderek artarken, kısa sürede küresel bir salgın haline dönüşen Korona virüs kâbusuna karşı Sağlık Bakanlığı ve İçişleri bakanlığı tarafından alınan önlemlere her gün bir yenisi ekleniyor. Korona virüsün yayılmasını önleme adına her kesim tarafından yapılan  “evde kal” çağrısı Diyarbakır’da ise bir türlü karşılık bulmuyor. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’daki PTT Şubelerinin önlerinde ölümcül virüse zemin hazırlayan kuyruğa bir yenisi daha eklendi.

Kuyruğu yaşlılar oluşturdu

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ndeki Şehitlik Semtinde bulunan Et ve Süt Kurumu Kombinası’nda ucuz et almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.  Kuyruğu özellikle sokağa çıkmaları yasaklanan 65-70 yaş aralığında olan yaşlı vatandaşların oluşturması dikkat çekti. Herhangi bir önlemin alınmadığı kurum bahçesinde oluşan et kuyruğuna, çevredeki bazı vatandaşlar ise tepki gösterdi.  Bu şekilde insanların toplu olarak bir araya geldiği yerde salgının yayılmasına zemin hazırladığını belirten vatandaşlar, yetkililerin böylesi durumlara müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

Hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar!

Vatandaşlar, “Korona virüs tüm dünyayı tehdit ettiği gibi bizi de tehdit ediyor. Yetkili kurumlardan sürekli evde kalınması yönünde çağrılar yapılıyor. Yetmedi yaşlıların evden çıkmaları yasaklandı. Ama gelin görün ki bunlara kulak asan kimse yok.  Sanki hiçbir şey yokmuş gibi gidip kuyruklara giriyorlar. Allah aşkın yapmayın. Bu işin şakası yok. Bu virüs şehrimizde bir yayılmaya başlarsa kimse önünü alamaz. Şimdi elimizden gelen bir şeyler varken yapalım. Özellikle yaşlılarımız biliyoruz evde kalmaya alışkın değiller ama hayatlarını için bu gerekli. Zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım. Bu tür kuyruklar ve toplanmaları salgını yayar. Önüne geçmek için bunları yapmayalım. Hayatımızı hiçe saymayalım. Bu noktada söz konusu kurumlara da görevler düşüyor. Böyle şeylere izin vermemeleri gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.