Surlu çocuklar için kampanya başlatıldı!

Surlu çocuklar için kampanya başlatıldı!
Rengârenk Umutlar Derneği, salgından dolayı evde kalan ve fırsat eşitsizliği olan Surlu çocuklara yönelik kampanya başlattıklarını ve bu kapsamda herkesten...

Rengârenk Umutlar Derneği, salgından dolayı evde kalan ve fırsat eşitsizliği olan Surlu çocuklara yönelik kampanya başlattıklarını ve bu kapsamda herkesten destek beklediklerini duyurdu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Rengarenk Umutlar Derneği, salgın dolayısıyla evde kalan ve dijital fırsat eşitsizliğine maruz kalan Surlu çocuklarla telekonferans yöntemi ile atölyeler yapacaklarını duyurdu. Dernek, çocuklara ulaşmanın tek yolunun mevcut koşullarda telekonferans bağlantısı yapılabileceğini ve bu zor zamanları hep beraber atlatmak için destek beklediklerini kaydetti. Rengârenk Umutlar Derneği’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Salgın dolayısıyla evde kalan ve dijital fırsat eşitsizliğine maruz kalan Surlu çocuklarla telekonferans yöntemi ile atölyeler yapacağız. Rengârenk Umutlar Derneği olarak 115 çocukla yapılan görüşmelerde bu süreci anlamlandıramadıkları ‘evde kalmanın’ sokağa çıkma yasaklarında yaşadıkları travmayı canlandırdığı, endişe ve kaygı bozukluğuna sebebiyet verdiği sonuçlarına ulaştık.

‘Yüzde 90 ailede internete erişim yok’

Dernek olarak çocuklara bu sürecin geçici bir süreç olduğunu açıklamak, çocuklara evde kaldıkları dönem boyunca aileleri ile sağlıklı ve güvenli zaman geçirme haklarından bahsetme, çocuklara aile içi şiddetin önlenmesi ve korunması haklarını aktarmak istiyoruz. Çocuklara ihmal ve istismar vakalarına karşı önleyici ve koruyucu mekanizmalar, hijyen kuralları, sosyal medya araçları üzerinden çeşitli destek mekanizmaları geliştirdiler. Ancak biz aileler ile yaptığımız görüşmelerde maalesef yüzde 90 oranından internete erişim olmadığı gerçeği ile karşılaştık. Çocuklara ulaşmanın tek yolunun mevcut koşullarda telekonferans bağlantısı yapılabileceğini düşündük. Bu zor zamanları hep beraber atlatmak için desteklerinizi bekleriz. Destek sağlamak açısından bize [email protected] adresinden veya 0538 376 88 92 numarasında ulaşabilirsiniz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.