Son 4 ayda HDP'liler hakkında 257 fezleke

Son 4 ayda HDP'liler hakkında 257 fezleke
DİYARBAKIR YENİGÜN - HDP’li 33 milletvekili hakkında Meclis 27’nci Yasama Dönemi içerisinde “dokunulmazlıkların kaldırılması” talebiyle toplam...

DİYARBAKIR YENİGÜN - HDP’li 33 milletvekili hakkında Meclis 27’nci Yasama Dönemi içerisinde “dokunulmazlıkların kaldırılması” talebiyle toplam 257 soruşturma fezlekesi hazırlanarak Meclis’e gönderildi. Söz konusu 257 fezleke, son 4 ay içerisinde hazırlandı.

Yeni vekillere sosyal medya suçlaması

MA’dan Diren Yurtsever’in haberine göre, Toplamda 33 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekelerin içeriği ise, ilk defa milletvekili seçilenler için daha çok sosyal medya paylaşımlarından oluşurken, bir önceki dönemde milletvekilliği yapmış olanlar için ise ağırlıklı olarak basın açıklamaları sırasındaki konuşmaları ve katıldıkları eylem ve etkinlikler oluşturdu.

Rekor Feleknas Uca'da

Hakkında fezleke hazırlanan 33 milletvekilinden 16’sı kadın. 257 fezleke içerisinde aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın da olduğu kadın milletvekillerine hazırlanan toplam fezleke sayısı 159.  Toplam 38 fezleke ile hakkında en çok fezleke hazırlanan ise HDP’nin Batman Milletvekili Feleknas Uca.

‘Talimatla fezleke hazırlanıyor’

Hakkında 13 fezleke hazırlanan HDP’nin Siirt Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş, sürece dair “hukuksuz fezlekeler” yorumunda bulundu. Fezlekelerin yasal bir süreçten geçirilip suçu tespit etmeye dönük olmadığına işaret eden Beştaş, “Fezlekelerin tümüne baktığımız zaman siyasi operasyonun devam ettiğini görüyoruz. 4 Kasım 2016’dan önce de 2 ayda bizim hakkımızda yüzlerce fezleke talimatla hazırlandı, mahkemelere sevk edildi ve şu anda arkadaşlarımız hala hapiste ve hepimiz yargılanıyoruz. Ama bunların hukukla, ceza mantığıyla ya da suçla bir alakası yok. Biz siyaset yapıyoruz. Demokratik siyaseti büyütmeye çalışan, yürüten ve Türkiye’nin ana muhalefet partisi olduğumuzu söyleyen bir yerden ifade ediyorum” değerlendirmesi yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.