Sıcaklıklar 8 derece düşecek

Sıcaklıklar 8 derece düşecek
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye serin ve yağışlı havanın etkisine girecek   DİYARBAKIR YENİGÜN - Meteoroloji Genel...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye serin ve yağışlı havanın etkisine girecek

DİYARBAKIR YENİGÜN - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Türkiye bu akşamdan itibaren gelecek serin ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar 4-8 derece azalacak. Doğu bölgelerinde halen devam eden hafif sağanak yağışlara ilaveten, bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Genel olarak sağanak şeklinde görülecek yağışların, hafta sonunda yurt genelinde, önümüzdeki hafta boyunca özellikle doğu bölgeleri de etkili olması bekleniyor.

Yağışlara dikkat!

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgesi ve Doğu Anadolu’nun güney kesimlerinde önümüzdeki hafta boyunca etkili olacak sistemin, toplamda metrekareye yer yer 100 kilogram ve üzeri yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Zaman zaman kuvvetli olacak yağışlarla birlikte yüksek kesimlerdeki mevcut kar örtüsünde erimeler de meydana gelebileceğinden su baskınları ve taşkınlara karşı bölgedeki vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade ediliyor. Mevsim normallerinin civarı seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemle beraber ülke genelinde hissedilir (4 ila 8 derece) derecede azalacağı tahmin ediliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.