‘Şehit aileleri millete emanet’

‘Şehit aileleri millete emanet’
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenine katılan İl Valisi Münir Karaloğlu, şehitlerimizin geride bıraktıkları...

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenine katılan İl Valisi Münir Karaloğlu, şehitlerimizin geride bıraktıkları ailelerinin millete emanet olduğunu vurguladı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tevcih töreninde katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Karaloğlu konuşmasına “Canından vazgeçip ama asla vatanından vazgeçmeyen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle, şükranla yâd ediyorum.” diyerek başladı. Mehmet Emin Yurdakul’un “Ya gazi ol, ya şehid” şiirinden okuduğu dizelerle, milletimizdeki vatanperverliğe vurgu yapan, vatan için fedakarlık yapmak gerekirse gaziliğe ve şehadete hiç düşünmeden yürüyeceklerinin altını çizen Karaloğlu, yapılan törenle, şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına madalya tevcih edileceğini söyledi.

Devlet Övünç Madalyaları verildi

Şehitlerimizin geride bıraktıkları ailelerinin millete emanet olduğunu belirten Karaloğlu, tevcih edilen madalyaların milletin gönlündeki manevi değeri temsil ettiğini ifade etti. Karaloğlu sözlerini “Bu madalyaları gördükçe bilelim ki bu topraklar için canından vazgeçenler ve bu topraklar için her zaman fedakarlık yapacak olan kahramanlık yapacak olan bu milletin fertleri vardır ve biz de bu milletin geleceği konusunda herhangi bir endişeye kapılmayalım” diyerek tamamladı. Vali Karaloğlu, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarını şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize takdim etti.

Toplu fotoğraf çekimi yapıldı

7’si şehit yakını 4’ü gazi olmak üzere 11 madalyanın tevcih edildiği törende Şehit Birol Öztekin adına kızı Başak Öztekin’e, şehit Cengiz Tekin adına oğlu Burak Tekin’e, şehit Yunus Elaltunterin adına kızı Derin Mira Elaltunterin’e, şehit Abdullah Akdeniz adına oğlu İhsan Yiğit Akdeniz’e, şehit Hatip Çağlar adına kızı Hiranur Çağlar’a, şehit Bilal Dicle adına babası Adnan Dicle’ye, şehit Mehmet Kürşat Yılmaz adına oğlu Ekrem Turab Yılmaz’a ve gazilerimiz Mehmet Terlemez, Murat Demir, Osman Kısakürek ile Zeynel Abidin Aydeniz’e madalya verildi. Tören günün anlamına istinaden çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi. Törene Vali Karaloğlu’nun yanı sıra; geçmiş dönem Gıda, tarım ve Hayvancılık bakanı aynı zamanda Milletvekili Mehdi Eker, yine Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat ile adli ve askeri erkan, şehit yakınları ve gaziler katıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.