Diyarbakır’da Cildiye Bölümü hastaları mağdur; Sağlıkta tasarruf olmaz
YENİGÜN HABER – Diyarbakır’da cildiye uzmanı açığının giderek büyüdüğü bir dönemde, bir cildiye uzmanı, sosyal medya üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulunarak yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Cildiye Uzmanı Dr. Siraç Aktar, yaklaşık bir yıldır icap nöbeti ücretlerinin ödenmediğini belirterek, bu durumun acil hastaların tedaviye erişimini zorlaştırdığını ifade etti.
“Hastalar acil durumda hizmet alamıyor”
Özellikle askeri hastane gibi kritik bir sağlık merkezinde görev yaptığını belirten Dr. Aktar, icap nöbeti ödemelerinin kesilmesinin ciddi sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Cildiye branşının önemine dikkat çeken Aktar, nöbet sistemindeki aksaklık nedeniyle acil servislere gelen birçok hastanın mağdur olduğunu ifade etti.
Dr. Aktar, sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“Sayın Bakanım Mehmet Şimşek, sizin konunuz gibi görünmeyebilir ama içimi dökmek istiyorum. Diyarbakır’da askeri hastane gibi kritik bir merkezde çalışıyorum ve yaklaşık bir yıldır icap nöbeti ödemem kesildi. Maalesef bu yüzden acil şartlarda birçok hasta hizmet alamıyor.”
“Batman’da sizin akrabalarınıza da hizmet verdim, şimdi ise hastalar çaresiz”
özDiyarbakır Gazetesi'nde yer alan habere göre, Paylaşımında, daha önce Batman’da görev yaptığı dönemde Bakan Şimşek’in bazı akrabalarına da gece hizmet verdiğini hatırlatan Aktar, sağlıkta tasarruf anlayışına tepki gösterdi.
Dr. Aktar, şunları söyledi;
“Batman’da görev yaparken sizin bizzat akrabalarınıza da gece gidip baktım. Yani hangi branşın ne zaman ve kim için önemli olacağı belli olmaz. Ama şu an hastalar mağdur. Bu talimat hangi tasarruf tedbiri kapsamında alındı? Kararı alan kişi o branşa hiç ihtiyaç duymadığı için mi böyle bir karar verildi? Cildiye uzmanına ulaşamayan ve tanı konulamayan hastalar mağdur oluyor. Tanı konulamayan zona hastalarının günlerce ağrı çektiğini düşünün. Bu sizin bir yakınınız da olabilir. Azıcık empati lütfen.”
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne tepki!
Aktar, konuyu çözmek için Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ile defalarca görüştüğünü ancak bir sonuca varılamadığını belirtti. Yetkililerin konuya duyarsız kaldığını ifade eden Aktar, bu durumu şu sözlerle eleştirdi: “Sanırım henüz bir yakınlarının başına gelmediği için bir çözüm üretmiyorlar. Sağlıkta tasarruf olmaz, hastaların mağduriyeti giderilmeli.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.