Yeşil Sol: Diyarbakır’da 12’de 12 yapacağız

Yeşil Sol: Diyarbakır’da 12’de 12 yapacağız
Aday tanıtımı toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Eş Sözcüsü Abbas Şahin, Diyarbakır’da 12 milletvekili kazanmayı amaçladıklarını...

Aday tanıtımı toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Eş Sözcüsü Abbas Şahin, Diyarbakır’da 12 milletvekili kazanmayı amaçladıklarını söyledi.

Recep ÇALIŞKAN-İbrahim ACAR/YENİGÜN HABER - Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayları Sorgül Aytek Avşar, Azad Barış Yeşil Sol Parti Diyarbakır Eş Sözcüsü Abbas Şahin ve HDP Diyarbakır Eş Başkanı Gülistan Atasoy,  Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen kahvaltı ve tanışma etkinliğinde gazetecilerle bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası konuşan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Eş Sözcüsü Abbas Şahin, Yeşil Sol olarak, Diyarbakır’da 12 milletvekilinin tümünü kazanacaklarını söyledi. Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına girdik. Bu yüz yıllık rejimde özellikleri toplumları benzeştirmek için, farklılıkları yok etmek için çok ciddi baskılar uygulandı. Artık yüz yıllık baskının artık sonuna geldik. AKP iktidarı özellikle 15 Temmuz sonrası basın üzerinde bir baskı meydana getirdi ve yeni bir rejim ortaya çıkardı, bu rejimin ismi de Cumhurbaşkanlığı rejimi. Bu rejimle beraber yargı tek elde toplandı ve 85 milyon insanın kaderi bir kişiye bağlandı. Değişen rejimle beraber cezaevleri dolmaya başladı bu cezaevlerine çoğunlukla da siyasiler ve gazeteciler girdi. Biz de bir amaç için yola çıktık bizler demokratik cumhuriyete geçiş yapmak istiyoruz. 6 Şubat depremleriyle gördük ki bu sistem çökmüştür. Çok iddialıyız, bizler inanıyoruz ki 14 Mayıs’ta 12’de 12 yapacağız Diyarbakır’da. Türkiye genelinde de hedefimiz 100 milletvekilidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de kazananı da kaybedeni de Yeşil Sol Parti seçmeni belirleyecek. Zor da olsa sonu güzel olacak.”

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Sorgül Aytek Avşar ise baskılara rağmen mücadelelerin sürdüreceklerini ifade ederek, “İktidarın zulmü bizi daha da güçlendiriyor. Kendi dilimiz için mücadele ediyoruz. İktidar bütün baskı politikasına karşı bir arada durmaya devam edeceğiz. Her alanda bize baskı uygulayabilirler ama biz kendi yolumdan asla vazgeçmeyeceğiz mücadelemiz devam edecek” diye konuştu” dedi.

YEŞİL SOL PARTİ BİR KÜRT PARTİSİ DEĞİLDİR

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Azad Barış ise, şunları söyledi:

“Bizler kimlik bakımından çok azaldık bakın azınlık demiyorum azaldık diyorum. Diyarbakır’da çok tanınmıyorum. Karacadağlıyım her ne kadar Viranşehir’e bağlı olsa da ben Diyarbakırlıyım kalbimiz burada atıyor. Çok heyecanlıyım buradayım. Yeşil Sol Parti bir Kürt partisi değildir prokürdik bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre kurulmuş bir partidir, bütün dezavantajlı gruplara aynı mesafede yaklaşır, Bileşenlerimiz vardır ve bu Kürt meselesini bileşenlerimiz omuzladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.