Yapıcıoğlu: Kürt meselesi önündeki engel CHP’nin uygulamalarının bir sonucudur

Yapıcıoğlu: Kürt meselesi önündeki engel CHP’nin uygulamalarının bir sonucudur
Hem Kürt meselesi hem de dindar insanların önündeki engellerin CHP dönemindeki uygulamalarının bir sonucu olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya...

Hem Kürt meselesi hem de dindar insanların önündeki engellerin CHP dönemindeki uygulamalarının bir sonucu olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP'nin bu sorunları çözmesinin mümkün olmadığını söyledi.

El Cezire TV kanalının canlı yayın konuğu olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti programlarında Türkiye'nin bütün meseleleri ile ilgili bir bakış açılarının ve çözüm önerilerinin olduğunu belirten Yapıcıoğlu, son yüzyılda Türkiye'deki iki büyük meseleden bir tanesinin ülkedeki inançlı insanların inancını yaşamalarının önündeki engeller olduğunu ve bu engellerin çok büyük bir sorun olarak karşılarında durduğunu söyledi. Yapıcıoğlu, AK Parti iktidarında bu engellerin peyderpey ortadan kalktığını gördüklerini de sözlerine ekledi.

Bir diğer meselenin ise Kürt meselesi olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, bu meselenin Türkiye'nin canını yakan ve çok sayıda can kaybına, kan akmasına yol açan ve çok ciddi ekonomik faturası olduğunu aktardı. Bu her iki meselenin de yani hem inancını yaşamak isteyen dindar insanların önündeki engeller hem de Kürt meselesinin varlığı.

Hem Kürt meselesi hem de dindar insanların önündeki engellerin CHP zihniyetinin, CHP dönemindeki uygulamalarının bir sonucu olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, bunların kaynağı olan CHP'nin bu sorunları çözmesinin mümkün olmadığına vurgu yaptı.

"KÜRTLERİN VARLIĞININ VE DİLİNİN İNKAR EDİLMESİ CHP DÖNEMİNDE OLMUŞTUR"

Yapıcıoğlu, "Aslında sadece bu iki meseleden dolayı bile CHP'nin yanında yer almanın bizim için mümkün olmadığını çıkarmak mümkündür. Yine bu her iki meselede de hem inancın önündeki engellerin kaldırılması; mesela tesettürün serbest bırakılması, mesela dindar ve inancını yaşayan insanların memuriyet alabilmesi, kamuda görev alabilmesi hem de Kürt meselesi konusunda Kürtlerin varlığının ve dilinin inkâr edilmesi CHP döneminde olmuştur. Ama AK Parti hükümetleri döneminde ileriye yönelik çok ciddi adımlar atılmıştır. Bu iki sebep bile tek başına iki ittifaktan birisi hakkında bir tercihte bulunmak gerektiğinde Erdoğan'ın yanında yer almak ve ona destek vermek gerektiğini ortaya koyar." dedi. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.