TBMM'den Filistin için ortak bildirge

TBMM'den Filistin için ortak bildirge
TBMM'deki İsrail-Filistin gündemli oturumda altı parti Meclis Grup Başkanvekillerinin imzasıyla ortak bildirge yayımlandı, müzakere çağrısı yapıldı.

BMM'de İsrail-Filistin gündemli özel kapalı oturumunda, AKP, CHP, İYİ Parti, MHP, Yeşil Sol Parti ve Saadet Partisi Meclis Grup Başkanvekillerinin imzasıyla ortak bildirge yayımlandı. Taraflara çatışmalara son verme çağrısı yapılan bildirgede, "Kalıcı barış için müzakereye davet ediyoruz" denildi.

Genel Kurul, Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Açılış konuşması yapan Kurtulmuş, başkenti Kudüs olan Filistin devletinin mutlaka kurulması gerektiğini belirtirken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin milletvekillerini bilgilendirdi.

BİLDİRGE YAYIMLANDI

Oturumun ardından Mecliste grubu bulunan 6 partinin imzasıyla ortak bildirge yayımlandı. Bildirgede şu ifadelere yer verildi:

“Filistin ve İsrail'de yaşanan çatışmalarda ağır sivil can kayıplarının var olması, sivil altyapının hedef alınması ve sivillerin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda bırakılmaları vicdanları yaralamaktadır. Krizin başka bölgelere de sirayet potansiyeli, bölgesel güvenlik ve istikrarı ciddi biçimde tehdit etmektedir. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.