Netanyahu'nun gizli ekibi ifşa oldu

Netanyahu'nun gizli ekibi ifşa oldu
İsrail'in başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kurduğu gizli ekibi, İsrail basını deşifre etti, kimlerin yer aldığını tek tek yazdı.

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlayan İsrail'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye yönelik savaş sonrası planları tartışmak üzere üst düzey müttefiklerden ve savunma teşkilatından temsilcilerden oluşan küçük, gizli bir ekip kurdu.

NETANYAHU GİZLİ BİR EKİP KURDU

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki savaş sonrası planları değerlendirmek için Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer liderliğinde gizli bir ekip kurduğu ortaya çıktı. Netanyahu'nun esrarengiz ekibinde İsrail Savunma Kuvvetleri, Mossad ve Shin Bet'ten temsilcilerin de yer aldığı öğrenildi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ DE EKİPTE YER ALIYOR

İsrail'in ABD Büyükelçisi Mike Herzog'un da toplantılarda yer aldığı belirtilen haberde, ekibin halihazırda dört kez bir araya geldiği ve bu hafta tekrar bir araya gelmesinin beklendiği belirtildi. Kanal 13, Hanegbi liderliğindeki ekibin ulaştığı sonuçların da güvenlik kabinesine sunulacağını söyledi.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.