Milletvekilleri ihale peşinde koşmasın diye 'siyasi ahlak kanunu' çıkaracağız

Milletvekilleri ihale peşinde koşmasın diye 'siyasi ahlak kanunu' çıkaracağız
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet Buluşması kapsamında bugün Gaziantep'te yaptığı konuşmada,...

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet Buluşması kapsamında bugün Gaziantep'te yaptığı konuşmada, "Parlamentoya gelen vekiller için "siyasi ahlak kanunu" çıkaracağız" dedi. Kılıççdaroğlu milletvekillerinin "ihale peşinde koşmaması, milletini düşünmesi" için bu adımı atacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Siyaset yeni bir alan evrilmek zorunda. Siyaset artık halkını düşünmek zorunda, Daha ahlaki, daha nitelikli bir Meclisin yapısını oluşturmak zorunayız. Altı lider olarak söz siyasi ahlak yasası çıkaracağız diye. Artık milletvekilleri ihale peşinde koşmasın, koşanlar Parlamento'da olmasın, Parlamentodakiler de halkını düşünsün."

"Devletin dini adalettir, adaletin olmadığı yerde devlet çürümeye başlar." diyen Kılıçdaroğlu, "Ahlak, adalet ve liyakat üzeirine yeni bir düzen inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İktidar olmaları halinde depremzedeler için inşa edilecek konutlardan ücret almayacaklarını yinleyen Kılıçdaroğlu, "Depremden zarar gören esnafın ve çiftçinin kredi ve faiz borçlarının tamamını sileceğiz." dedi.

Her binanın bir kimliği olacağını ve depreme dayanıklı yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu afetle ilgili kurumları yeniden yapılandıracaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.