Meclis’te yeni dönem başlıyor

Meclis’te yeni dönem başlıyor
Gelecek hafta açılması beklenen Meclisİn ilk oturumunu en yaşlı üye yönetecek. Meclis aritmetiğinde MHP lideri Bahçeli’nin en yaşlı üye olarak meclisi yönetmesi bekleniyor. Bahçeli kabul etmezse koltuğa geçici olarak bir Diyarbakır milletvekili oturacak

Cumhurbaşkanlığı yarışının ikinci tura kaldığı seçimlerde milletvekilliği seçimleri sonuçlandı. sYasaya göre Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin sonuçları ilan etmesinden 3 gün sonra saat 14.00'te toplanıyor.

Bundan önceki seçim süreçlerinde YSK’nin seçimin tamamlanmasından sonra en fazla bir hafta içerisinde kesin sonuçların açıkladığı dikkate alınırsa Meclis, önümüzdeki hafta içi, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce açılacak ve milletvekilleri yemin edecek.

İLK OTURUMU EN YAŞLI ÜYE YÖNETECEK

28. Yasama Yılı’nın bu ilk oturumunu, Meclis Başkanı henüz seçilmemiş olduğu için en yaşlı üye yönetecek. Bu dönemin en yaşlı üyeleri, her ikisi de 1948 doğumlu olan MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli ile Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Bahçeli ay farkıyla Çandar’dan büyük. Bu durumda Meclis’in ilk oturumunu Bahçeli yönetmesi gerekiyor. Çandar da o gün Bahçeli’yle birlikte görev yapacak ve geçici Meclis Başkanvekili olacak.

Ancak 2018 seçimlerinde de Meclis’in en yaşlı milletvekili olan Bahçeli, o dönem bu görevi yerine getirmeyi tercih etmemiş, Meclis’i geçici olarak ikinci en yaşlı üye Durmuş Yılmaz yönetmişti. MHP kaynaklarına göre Bahçeli, normal şartlarda bu yasama yılında da geçici başkanlık yapmayı tercih etmeyecek. Ancak Kürt sorunu ile ilgili açıklamaları MHP kanadında tepki çeken Cengiz Çandar’ın Meclis’i geçici de olsa yönettiği bir fotoğrafın ortaya çıkmaması için Bahçeli’nin bu kez geçici başkanlığı kabul edebileceği yorumunu yapan MHP kurmayları da var. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.