Kabine bugün toplanıyor

Kabine bugün toplanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine, bugün Beştepe'de toplanıyor. Toplantıda, ekonomi ve siyasi meseleler, orman yangınları ve sınır ötesi operasyonlar gibi kritik konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantının saat 15.00'te başlaması bekleniyor. Gündemde, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ile yeni vergi paketi gibi önemli başlıklar yer alıyor.

Ekonomi ve siyasi meseleler ele alınacak

Toplantıda, Türkiye'nin iç ve dış siyasi meseleleri ile ekonomideki son durum değerlendirilecek. En düşük emekli maaşı düzenlemesi ve fahiş fiyat artışları gibi konuların yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'daki NATO Zirvesi temasları da kabine üyeleri ile paylaşılacak.

Orman yangınları ve sınır ötesi operasyonlar gündemde

Son günlerde Türkiye'yi etkisi altına alan orman yangınları da Kabine gündeminde olacak. Bu konuda alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar ele alınacak.

Suriye ve Irak'la ilişkiler

Toplantının bir diğer önemli konusu ise sınır ötesindeki operasyonlar olacak. Suriye ile yeni dönem sürecinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın muhataplarıyla yaptığı görüşmeler ve Irak'ın arabuluculuk teklifi de değerlendirilecek. Bu kapsamda izlenecek yol haritası belirlenecek.

Gazze'deki son durum ve ateşkes girişimleri

Kabine toplantısında, Gazze'deki son durum da masaya yatırılacak. Siyonist saldırganlığın son bulması için ateşkes girişimleri ve insani yardımlar üzerinde durulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan millete seslenecek

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşması yapacak. Bu konuşmada toplantıda alınan kararlar ve gündemdeki konular hakkında halkı bilgilendirmesi bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.