HEDEP Eş Genel Başkanı Oruç: Herkesle görüşmeye hazırız

HEDEP Eş Genel Başkanı Oruç: Herkesle görüşmeye hazırız
Tülay Hatimoğulları Oruç, “Siyasi partilerle ve toplumsal dinamiklerle, seçimleri konuşmak üzere herkesle görüşmeye hazırız” dedi

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

İsrail'in Gazze’ye saldırıları hakkında da konuşan Hatimoğulları "Rojava'da insanlık suçu işleyen iktidarın mimarı olduğunu unutuyor. Rojava'daki çocukların nasıl katledildiğini ve kendi payını unutuyor. Lahey'de yargılanacak insanlardan biri de Erdoğan'dır" dedi. Oruç şöyle konuştu:

Coğrafyamızda yaşanan sorunlar bitmiyor. İsrail Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Her gün 200 çocuk hayatını kaybediyor. Bu savaşı durdurmalıyız diyoruz. Ama bu konuda asıl yaptırım gücüne sahip olanlar sadece timsah gözyaşı dökmeye devam ediyorlar.

Bizler çağrımızı yineliyoruz. Türkiye'deki bütün güçlerle birlikte diyoruz ki; Gelin başta mazlum Filistin halkı olmak üzere, bölgedeki Kürt sorunu dahil olmak üzere hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Coğrafyamızda hiçbir insanın yaşamını kaybetmemesi için gelin hep birlikte Orta Doğu'da barış ağacını tekrar dikelim.

Başta Kürt halkı olmak üzere bölgedeki bütün halkların kayyum yönetimlerine direndiklerini söyleyen Oruç, TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması hakkında şunları söyledi:

Geçtiğimiz gün Saray'ın kararıyla TTB merkez Konseyi görevinden alındı ve yerine kayyum atandı. TTB deyince bizim aklımıza pandemide, depremi de bütün olanaksızlara rağmen yaşamlarını tehlikeye atarak, hastaları iyileştirmeye çalışan hekimler geliyor. Bilinci ve duyarlılığı geliyor. Şebnem Korur Fincancı, bir bilim insanı olarak yaptığı açıklamadan dolayı yargılandı. Boyun eğdiremediklerine kayyum atamayı hak gören anlayışı sizlerin huzurunda kınıyorum.

"Rezerv alan ilanı, ilk olarak pilot bölge Antakya seçildi. Yaklaşık 50 bin insanın yaşam alanına denk geliyor. Depremzede ikinci şoku bununla yaşadı” diyen Oruç konuşmasında özetle şunları söyledi:

Deprem evlerimizi başımıza yıktı ama bu haber bir kere daha oradaki halkın başına konteynerlarını, çadırlarını yıktı. Bu uygulama tam anlamıyla toprağa da kayyım atama uygulamasıdır. İlla rezerv alan ilan etmek istiyorsan ey Erdoğan, önce sarayı rezerv alan ilan et. Biraz itibarından vazgeç ve insanların yaşam alanlarının nasıl kurulması gerektiğine bir bak. Antakya, Maraş 'rezerv alanla' peşkeş çekilecek. 'Deprem var' korkusuyla rezerv alanı hayata geçirdiler. Erdoğan, kendi sermayesine peşkeş çekmek üzere depremzedenin kanı üzerinden para kazanmayı da helal gören bir anlayış içinde. Bu 'rezerv planı' da bu anlama gelmektedir. Bu iktidar insan kanı üzerinden kâr elde etmekte beis görmüyor.

“ÇALDIKLARI HER KURUŞU ASGARİ ÜCRETLİ ÖDÜYOR”
Biz Susurluk'ta sadece fragman izlemişiz. Asıl film şimdi oynuyor. Bankalardan çaldıkları her kuruşu siz ödüyorsunuz, biz ödüyoruz, asgari ücretli ödüyor. AKP Genel Başkanı kalkmış diyor ki asgari ücrete tek zamla bu işi hallediyoruz. Ayakkabı kutularında dolar saklayan değil de, ayakkabı kutularının imalatında çalışan bir kişi olsaydın asgari ücretle dört kişilik ailene nasıl bakacağını çık da Türkiye halklarına anlat.

“ONLARA ORADAN EKMEK ÇIKMAZ”
Batı ile ilgili kararımız çok konuşuluyordu. Biz her yerde kazanmak için yola çıkıyoruz. Bölge belediyeleri için ellerini ovuşturanlar bilsin ki onlara oradan ekmek çıkmaz. Halklarımız partimizin etrafını öyle bir sarmalayacak ki, kayyumlarınızı oradan öyle bir söküp atacak ki; bir daha gelmemek üzere belediyelerin etrafının canlı bedenlerimizle doluşacağız. Alın terimizi kayyuma teslim etmeyiz. Bizim olanı geri alacağız, kendimizi, kentimizi yönetmek üzere yola çıkmış durumdayız

"HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ"
Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hatimoğulları Oruç, Özgür Özel ile henüz görüşme talepleri olmadığını ancak herkesle görüşmeye açık olduklarını belirterek, "Siyasi partilerle ve toplumsal dinamiklerle, seçimleri konuşmak üzere herkesle görüşmeye hazırız. Herkesin görüşme talebine açığız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.