HAK-PAR ‘Kürt Bloğu’ için harekete geçti

HAK-PAR ‘Kürt Bloğu’ için harekete geçti
Hak-ve Özgürlükler Partisi, Kürt parti ve hareketlerinden bir Kürt bloğu oluşturmak amacıyla Diyarbakır’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Tarık...

Hak-ve Özgürlükler Partisi, Kürt parti ve hareketlerinden bir Kürt bloğu oluşturmak amacıyla Diyarbakır’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Tarık OTHAN - Hak-ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Düzgün Kaplan ve merkez yöneticilerinden oluşan bir heyet, “Kürt parti ve hareketleriyle buluşmak ve mümkünse bir Kürt bloku oluşturmak için 11-12 Ocak tarihlerinde Diyarbakır’da bir dizi görüşme gerçekleştirdiği duyuruldu.

Açıklamada, HAK-PAR heyetinin Azadi Hareketi, PAK, PSK, KDP-BAKUR, TEVGER ve PDK parti bürolarını ziyaret ettiği Despeka Nu ile de telefonla görüşerek 21 Ocak’ta yapacakları toplantıya davet ettiği kaydedildi.

HAK-PAR’ın davetiye metninde ise, “yurtseverlerin mevcut dağınıklıktan kurtulması, etkisiz, istikrarsız, savrulmalara açık yapıları teşvik eden tutumlardan uzaklaşması ve güçlü, demokratik bir seçenek inşa etmek için el ele vermesinin zorunlu olduğuna” dikkat çekildi.

HAK-PAR’ın elde ettiği seçimlere katılma hakkını, tüm ayrıntılarına kadar samimi yurtseverlerle paylaşmaya hazır olduğunun vurgulandığı metinde, ayrıca şunlara yer verild:

“Bir araya gelelim ve ne yapabileceğimize birlikte karar verelim. Kürt halkının kendi evlatları eliyle temsilini sağlayacak, Kürt halkının varlığının anayasal olarak tanınması, kendi kendisini yönetme dahil tüm demokratik haklarının garanti altına alınması, Kürtçenin; Türkçenin yanı sıra resmi dil olarak kabul edilmesi başta olmak üzere tüm özlem ve taleplerini esas alarak siyaset üretecek güçlü bir seçenek için el ele verelim.”

Adı geçen partilerden ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.