Gazze'nin güneyinde ateşkes anlaşması

Gazze'nin güneyinde ateşkes anlaşması
Dün duyurulan Gazze’nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı çevresindeki ateşkesin bu sabah itibarıyla saat 09.00’da başladığı duyuruldu.

Reuters’in iki Mısırlı güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre; ABD, İsrail ve Mısır, Refah Sınır Kapısı’nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde Gazze’nin güneyinde yerel saatle sabah 9’da başlayacak bir ateşkes üzerinde anlaştı.

Ateşkesin 5 saat süreyle sınırlı olduğu ve “yabancıların çıkışı” ile Mısır’ın insani yardım ulaştırması amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) de dün acil ateş çağrısında bulunmuştu.

7 Ekim’de başlayan çatışmalardan bu yan bin 400 İsrailli, 2 bin 670 de Filistinli öldürüldü. İsrail, başlatması planlanan kara harekatı için Gazze sınırına yığınak yapmaya devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın tekrar açılacağını duyurmuştu. ABD’nin İsrail Büyükelçiliği ise Gazze’dekilere Refah sınır kapısına yaklaşmalarını önermişti.

NBC’ye konuşan bir Filistinli yetkili, sınırın saat sabah 9’da yardım için açılacağını söyledi. ABC’ye konuşan kaynak da kapının bugün birkaç saatliğine açılacağını ve günün ilerleyen saatlerinde tekrar kapatılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.