Gaffar Okan suikastçısının kardeşi, HÜDA-PAR'dan Büyükşehir adayı oldu

Gaffar Okan suikastçısının kardeşi, HÜDA-PAR'dan Büyükşehir adayı oldu
Diyarbakır’da Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 koruma polisinin öldürüldüğü suikastın faillerinden olan ve İçişleri Bakanlığı'nın 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranan Necmettin Şanlı ile Veysi Şanlı’nın kardeşi Kerbela Şanlı, HÜDA-PAR’ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Şanlı, Hizbullah’tan yargılandığı davada da 7,5 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

HÜDA-PAR Adayı Kerbela Şanlı Kimdir?: Terör Bağlantıları ve Belediye Başkanlığı Adaylığı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a yapılan suikastın faillerinden olan ve hala aranan Hizbullah mensubu Necmettin Şanlı'nın ağabeyi Kerbela Şanlı, HÜDA-PAR'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

7,5 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Kerbela Şanlı, İstanbul Beykoz'da örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü örgüt karargahında bulunan Hizbullah fotoğraflı özgeçmiş raporu verdiği ortaya çıktı. Bu nedenle Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve Yargıtay tarafından 2007 yılında kesinleşti. Mahkeme kararında, Kerbela Şanlı'nın Hizbullah'ın propagandasını yaptığı, çocuklara örgütsel dersler verdiği ve örgüte biat ettiği belirtildi.

LİDERLİK FAALİYETLERİ DEVAM ETTİ
Kerbela Şanlı'nın örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü 2000 yılına kadar bu faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi. Seçme ve seçilme hakkı da dahil olmak üzere çeşitli hakları mahkumiyet nedeniyle elinden alınan Kerbela Şanlı, mahkumiyet kararının üzerinden 17 yıl geçtiği için haklarının iadesini aldı ve şimdi HÜDA-PAR'ın Erzurum'dan belediye başkan adayı oldu.

Diğer Şanlı Kardeşler ve Terör Bağlantıları
Diğer Şanlı kardeşler de farklı şekillerde örgüt faaliyetlerine katıldı. Firarda olan ağabeyi Necmettin Şanlı, Gaffar Okkan suikastında doğrudan yer aldığı için hala aranıyor. Kardeşi Veysi Şanlı da suikasttan mahkûm oldu ve cezası kesinleşti. Diğer ağabeyi Kemalettin Şanlı ise hala aranıyor. Mühir Şanlı, Hizbullah adına köylerde imamlık yaparken, Siraç Şanlı ise örgütün faaliyetlerine katılmakla suçlanıyor.

Siraç Şanlı'nın Durumu
Siraç Şanlı'nın geçmişteki faaliyetleri ve suçlamaları nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklanmasına rağmen, sonunda mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Tek bir gün bile tutuklu kalmayan Siraç Şanlı, halen ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuksuz yargılanıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.