Eski vekilin kızı, Hatice Seydaoğlu Ak Parti’den aday

Eski vekilin kızı, Hatice Seydaoğlu Ak Parti’den aday
YENİGÜN HABER – 14 Mayıs’ta yapılacak olan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde yarışacak aday listeleri belli oldu. Ak Parti Diyarbakır’da...

YENİGÜN HABER – 14 Mayıs’ta yapılacak olan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde yarışacak aday listeleri belli oldu.

Ak Parti Diyarbakır’da Galip Ensarioğlu’nun birinci sırada olduğu olduğu adaylar arasında; 20. ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili ve AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Sebgetullah Seydaoğlu’nun kızı Hatice Seydaoğlu da var. Seydaoğlu listenin 8. sırasında yer aldı.

HATİCE SEYDAOĞLU KİMDİR?

Ankara’da yaşayan ve adaylık başvurusunu son günde genel merkeze yapan Hatice Seydaoğlu, hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Hatice Seydaoğlu, Diyarbakır’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliğinden mezun oldu. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünü bitiren Seydaoğlu, Ankara Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi olarak öğrenimine ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında ‘Tezli Yüksek Lisans’ çalışmalarına devam ediyor.

12 YILDIR MECLİS’TE ÇALIŞIYOR

Seydaoğlu, 2011 yılında göreve başladığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığında bir süre koordinatörlük yaptı.

Daha sonra TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunan Seydaoğlu, meclisin resmi yayın organı olan ve yayın sahibinin TBMM Başkanının olduğu üç dönemde Meclis Haber Dergisi’nin üç yıl boyunca editörlüğünü sürdürdü.

Meclis TV’de muhabir olarak da görev yapan Seydaoğlu, bir süre AK Parti Milletvekili danışmanlığı yaptı.

‘15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi Sözlü Tarihi TBMM Personelinin Tanıklıkları’ Kitabı Projesi, “Şair Milletvekilleri (1 – 26. Dönem)” Kitabı Projesi ve TBMM Bahçeleri Tanıtım Kitabı Proje’sinde proje koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Seydaoğlu, 2016 yılında sendika faaliyetlerine başlayan TBMM’de kurucu üye olarak Büro Memur-Sen’de Baştemsilci Vekili ve Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak bir süre görev yaptı.

TBMM’de 12 yıldır görev yapan ve son olarak Ziraat Mühendisi olarak görevine devam ederken, 28. Dönem AK parti Diyarbakır Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılan Hatice Seydaoğlu, iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Kürtçe ve Arapça bilmektedir.

Hatice Seydaoğlu, Diyarbakır merkez Alipınar Asri Mezarlığında türbesi bulunan âlim Molla İbrahim Seydaye Alipari’nin oğlu Hacı Muhammed Seydaoğlu’nun torunudur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.