Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, adaylığını değerlendirdi

Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, adaylığını değerlendirdi
Ankara’da Yeşil Sol Parti’nin aday tanıtım törenine katılan gazeteci Cengiz Çandar, "Aday olduğum parti bir mücadele partisi, aday gösterildiğim il...

Ankara’da Yeşil Sol Parti’nin aday tanıtım törenine katılan gazeteci Cengiz Çandar, "Aday olduğum parti bir mücadele partisi, aday gösterildiğim il bir mücadele alanı. Ben de bir mücadele adamıyım, dolayısıyla doğal bir izdivaç bu.” İfadelerini kullandı.

YENİGÜN HABER –  Yeşil Sol Parti, Ankara’da adaylarını tanıttı. Toplantıda en büyük ilgiyi İstanbul adayları Hasan Cemal ve Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır adayı gazeteci Cengiz Çandar gördü.

7 yıldır Stockholm Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Enstitüsü’nde (SUITS) sürdürdüğü akademik çalışmaları geride bırakarak Türkiye’ye dönen Çandar, Serbestiyet’e konuştu.

Türkiye’de genel bir değişim dalgası gördüğünü ve böyle bir heyecanın içinde yer almaktan ötürü içinin içine sığmadığını ifade etti. Yeşil Sol Parti’den adaylık teklifi aldığını belirten Çandar, “Çok duygulandım, kabul etmem pek de zaman almadı” dedi.

Aday olduğu partinin bir mücadele partisi, aday gösterildiği Diyarbakır’In da bir mücadele alanı olduğunu belirten Çandar, “Ben de bir mücadele adamıyım, dolayısıyla doğal bir izdivaç bu.” Şeklinde konuştu.

Seçimlerle ilgili genel öngörüsünü açıklayan Çandar, şunları söyledi:

“Türkiye’de cumhurbaşkanının acilen değişmesi gerekiyor, parlamento da hızla değişmeli. Bütün bunlar olduktan ve seçim tamamlandıktan sonra da Türkiye’nin demokratikleşme yoluna yeniden baş koyması gerek. Öncelik, halkın seçilmiş temsilcilerinden hapiste olanların özgürlüğüne kavuşması, yurt dışında olanların ise Türkiye’ye dönmesi. Ancak Osman Kavala’dan Gezi tutuklularına, herkesin özgürlüğüne kavuştuğu bir ortamda demokratik uygulamalardan ve normalleşmeden söz edilebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.