Diyarbakır Barosu eski başkanı Aktar, Yeşil Sol Parti’den aday adayı

Diyarbakır Barosu eski başkanı Aktar, Yeşil Sol Parti’den aday adayı
YENİGÜN HABER – Diyarbakır Barosu eski başkanı Mehmet Emin Aktar, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne aday adaylık başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Aktar,...

YENİGÜN HABER – Diyarbakır Barosu eski başkanı Mehmet Emin Aktar, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne aday adaylık başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Aktar, sosyal medya hesabından yaptığı Kürtçe ve Türkçe paylaşımda, “35 yıldır avukat olarak sürdüğüm hak ve hakikat mücadelemi siyasi alanda sürdürmek amacıyla Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne aday adaylık başvurusunda bulundum. Birlikte başaracağız.

Ji bo têkoşîna xwe ya maf û heqîqetê ku 35 sal in bi rêya parêzerî didim di qada siyasî de bidomînim, min ji bo bernamzetiyê serî li Partiya Kesk a Çep da. Em ê bi hev re biserkevin” ifadelerini kullandı.

MEHMET EMİN AKTAR

Diyarbakır doğumlu olan Aktar,  1986 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1987 yılından beri serbest avukat olarak çalışan Aktar, 1990-1992 yılları arasında İHD Diyarbakır Şubesi yönetim kurulunda çalıştı. 1992-2001 yılları arasında Diyarbakır Barosu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2008-2012 yılları arasında Diyarbakır Barosu başkanlığı yaptı. Mezopotamya Vakfı ve DİSA yönetim kurulu üyeliği gibi farklı sivil toplum örgütlerinde görev aldı. Halen Diyarbakır’da serbest avukatlık yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.